Het hele jaar door recensies van restaurantgids Lekker


HOOFDDORP, 20070313 -- Lekker, dé restaurantgids van Nederland, zal vanaf morgen elke drie weken een restaurant bespreken. De recensies worden exclusief verstuurd aan abonnees van de Lekker-nieuwsbrief.

Door de nieuwe service blijven de lezers van Lekker nu het hele jaar door op de hoogte van de ontwikkelingen aan de top van de Nederlandse horeca. Hoofdredacteur Guido Nijssen: "We willen nóg actueler zijn. Restaurants die net na het verschijnen van Lekker van start gaan willen wij niet pas een jaar later bespreken. Bovendien kan er door wisseling van het personeel veel veranderen in een zaak. Daarvan willen wij onze lezers op de hoogte houden."

Ook negatief

De redactie hoeft geen extra rapporteurs in te zetten om dit plan te verwezenlijken. Nijssen: "De meeste restaurants worden meerdere malen per jaar bezocht. Dit houdt in dat er veel meer dan 500 bezoeken per jaar plaatsvinden. We beschikken dus over genoeg materiaal. Bovendien staan in de gids alleen de beste 500 restaurants, de echt slechte eetervaringen laten wij hierin achterwege; deze restaurants behoren ten slotte niet tot de beste van het land."
Houdt dit in dat de digitale recensies wel eens negatiever kunnen uitpakken dan we van Lekker gewend zijn? Nijssen beaamt dit: "Ja dat kan, we zijn er niet voor de restaurateurs maar voor de consument. Als wij ergens slecht hebben gegeten, vind ik dat onze lezers recht hebben om te weten waar dat was en waarom we het zo slecht vonden."

Exclusief voor abonnees

De recensies worden exclusief verstuurd aan de abonnees van de nieuwsbrief van Lekker. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos abonneren via www.lekker.nl Let op: de recensies worden niet op de website geplaatst en zijn dus ook niet toegankelijk voor niet-abonnees.

Over Lekker en Lekker.nl

Lekker, dé restaurantgids van Nederland, is al bijna dertig jaar de meest geraadpleegde culinaire gids van Nederland. Lekker is volstrekt onafhankelijk en recenseert op zorgvuldige en kritische wijze. Het resultaat is een jaarlijks verschijnende gids met de beste 500 restaurants van Nederland waarnaar steeds reikhalzend wordt uitgekeken door zowel restaurantbezoeker als restauranthouder.
Ook de website www.lekker.nl wordt veel geraadpleegd. De site heeft een uitgebreide zoekfunctie, maar bezoekers kunnen hier ook terecht voor het laatste nieuws op culinair gebied, lezersaanbiedingen, proeverijen en kookboekbesprekingen.



[shariff url="http://opennieuwsbank.nl/bericht/2007/03/13/W012-het-hele-jaar-door-recensies-van-restaurantgids-le.html" title="Het hele jaar door recensies van restaurantgids Lekker"]