Politie Zeeland


---

Z-709-2007 Huiszoeking in Hulst
Vrijdagmiddag rond 15.00 uur heeft de Zeeuwse politie, bij huiszoekingen in twee panden aan de Paardenmarkt in Hulst, softdrugs en geld in beslag genomen.
De politie stelde een onderzoek in naar de panden, omdat er veel overlastklachten waren. In de panden werd ongeveer een kilo softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. Twee mannen zijn aangehouden, dit betreffen mannen van 41 en 36 jaar oud en ze zijn beiden afkomstig uit Hulst. Zij zijn beiden in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar ze nu nog vastzitten.
Mensen in Zeeuwsch-Vlaanderen die overlast ondervinden die veroorzaakt wordt door drugsgerelateerde zaken kunnen zich telefonisch melden bij de afdeling HOUDGREEP op nummer 0800-0225085.

O-710-2007 Helers aangehouden in Goes
Gistermiddag rond 17.00 uur kwamen twee mannen een juwelier in het centrum van Goes binnengewandeld.
Zij wilden een gouden horloge verkopen aan de juwelier. De juwelier kreeg argwaan, omdat hij juist had gehoord dat exact zo'n horloge was weggenomen uit een zaak in Bergen Op Zoom. Hij heeft direct de politie in kennis gesteld van zijn bevindingen en heeft de mannen aan de praat gehouden. Eén van de twee had geen tijd meer om te wachten en heeft de zaak verlaten, de ander was er nog toen de politie ter plaatse kwam. Hij kon dus worden aangehouden. Dit betrof een 28-jarige man uit de gemeente Noord Beveland. De man is met een politieauto overgebracht naar het bureau. Hij was, volgens eigen zeggen, niet in het bezit van een horloge, maar toen de agenten in hun dienstvoertuig gingen kijken lag het horloge onder de achterbank. Toen kon de verdachte natuurlijk niet meer terug en bekende hij alles. Ook zijn maatje, een 23-jarige Goesenaar, werd even later bij hem thuis aangehouden. Ook hij legde een bekennende verklaring af. Beide mannen werden gisteravond laat weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-711-2007 Onder invloed Zeeuws-Vlaanderen
Vannacht werden twee automobilisten in Zeeuwsch-Vlaanderen betrapt op het rijden onder invloed.
Beide mannen konden hun rijbewijs inleveren omdat zij zoveel gedronken hadden.
In Clinge, in de Molenstraat, werd rond 01.40 uur een 46-jarige man uit Hulst betrapt die bijna vier keer teveel gedronken had, zoals de blaastest uitwees.
In Terneuzen, op de Mr.F.J.Haarmanweg is een 29-jarige man betrapt. Hij had evenveel gedronken als de man uit Hulst. De 29-jarige kwam uit Axel. Hij was ook al eens eerder voor hetzelfde feit veroordeeld.
Beide mannen mogen zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

O-712-2007 Bootje omgeslagen op Veersemeer
Vanmiddag rond 12.30 uur is een halfopen bootje omgeslagen op het Veersemeer (ter hoogte van Geersdijk).
Twee opvarenden zijn door een reddingsboot uit het water gehaald. Ook een helicopter was ingezet om de mensen te vinden. Een vrouw (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) is, door de ambulance, met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Een man (gegevens eveneens nog niet bekend) is naar huis gebracht om droge kleren aan te doen. Hij liep geen letsel op. Een hond die de betrokkenen bij zich hadden is ook overboord geslagen en deze is overleden. Mocht zich meer informatie aandienen volgt een aanvulling op dit bericht.

---- --