Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Doetinchem - duo verdacht van diefstal geit               |

De politie heeft vrijdagmiddag (09/03) twee Doetinchemmers aangehouden. Zij worden ervan verdacht op de Korte Heezenstraat een geit te hebben gestolen. Een getuige zette de politie op hun spoor.

De politie kreeg aan het eind van de middag en melding dat het dier was gestolen. Een getuige had de diefstal gezien en volgde het duo naar een woning waar zij met de geit naar binnen gingen. De gewaarschuwde politie hield eerst een 37-jarige Doetinchemmer voor de diefstal aan en kort daarop een even oude Doetinchemse. Beiden zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. En de geit ? Die is inmiddels weer terug bij de eigenaresse. Het was een kunststof geit die ter decoratie bij een zuivelwinkel had gestaan!
|     |Doetinchem - belediging                                   |

De politie heeft zaterdagochtend (10/03) een 16-jarige en een 18-jarige Doetinchemse jongen aangehouden voor belediging. De jongste is na verhoor aan zijn vader overgedragen, de oudste is ingesloten.

De zestienjarige was zaterdag (09/03) even na middernacht uit een horecazaak in de binnenstad gezet. Kennelijk kon hij dit niet verkroppen en uitte zijn woedde op een agent. De jongen is aangehouden en op het politiebureau verhoord. Hij is later die nacht aan zijn vader overgedragen en zal later naar een preventieproject moeten.

De achttienjarige was rond dezelfde tijd uit een gelegenheid gezet omdat hij ervan verdacht werd harddrugs te willen gebruiken. Op straat was hij enorm opstandigheid en nadat op hem in was gepraat leek het of hij weg ging. Kort daarop uitte hij zijn woede weer richting de portiers en aanwezige agenten grepen in. Zij moesten het verbaal ook ontgelden! Kennelijk had de knul al gebruikt want het schuim stond op z'n mond en hij was niet voor rede vatbaar. Op het politiebureau koos hij na enige tijd eieren voor zijn geld en werd hij ingesloten in een observatiecel. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
|     |Doetinchem - zoektocht naar vandalen                      |

De politie hoopt met hulp van buurtbewoners de vandalen op te sporen die in de nacht van donderdag op vrijdag (09/03) in de omgeving van de Van Enststraat meerdere autospiegels hebben vernield.

De politie kreeg even voor 06.00 uur een melding dat in de omgeving van de Van Entsstraat, Heuthorsstraat en Duval Slothouwerstraat van meerdere auto's de spiegels waren vernield. Je kon het spoor volgen en duidelijk was dat het al eerder was gebeurd. De agenten telden snel een tiental vernielingen en lieten een briefje achter zodat de benadeelden aangifte zouden doen. De politie adviseert dit altijd ! De politie hoopt met hulp van buurtbewoners de vandalen te achterhalen.

Einde berichten

---

---

---

---- --