Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Twello - buurt tevreden met snelheidscontrole             |
De buurtbewoners liepen zelfs uit om de politie te complimenteren, dat zullen acht bestuurders misschien niet doen wanneer zij de bekeuring voor te hard rijden op de mat krijgen. Toch is het hun eigen schuld want zij reden harder dan de toegestane 50 km in de bebouwde kom.

De controle vond vrijdag in de avondspits plaats naar aanleiding van klachten over het rijgedrag op de Beethovenlaan. De hoogste overschrijding bleek iemand die 80 reed en de risico's in een woonwijk met zo'n snelheid zijn aanzienlijk; er zal maar een kind plotseling de weg oversteken! De bekeuringen worden aan de overtreders toegestuurd.

|     |Zutphen - bedreiging portier                              |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (10/03) een 35-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij bedreigde een portier van een horecazaak en is in een cel ingesloten.

Kreeg de politie omstreeks 03.00 uur een melding dat iemand problemen maakte bij een horecazaak in de binnenstad. De amokmaker die een ontzegging voor de zaak had, bedreigde de portier op een niet mis te verstane wijze. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse en waren ook getuige van het gedrag van de Zutphenaar. Hij werd aangehouden en naar het cellencomplex in Apeldoorn gebracht. Hier wordt hij verhoord en zal hij met een proces-verbaal later op de dag in vrijheid worden gesteld.

|     |Zutphen -  dealer op pad ?                                |
Een verkeerscontrole en je neus achterna gaan, dat was voor twee Zutphense dienders zaterdagochtend (10/03) voldoende om een vermoedelijke hasjdealer en enkele verboden messen boven water te toveren. Een 36-jarige Zutphenaar en een 34-jarige Zutphense werden in verband hiermee aangehouden.

Agenten zagen rond 00.30 uur op de Den Elterweg een auto rijden en besloten de bestuurder te controleren. Na een stopteken werd het raampje geopend en kwam hen een hasjlucht tegemoet. In de auto werden niet alleen een aantal zakjes hasj en handelsgeld aangetroffen maar ook zes verboden Keltische messen. De inzittenden van de auto werden aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De spullen werden in beslag genomen en tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --