Ingezonden persbericht


Persbericht / Maastricht, 7 maart 2007

Maastrichtgidsje Kiki Niesten voor Tefaf-bezoekers

Kiki's Maastricht

Een mooie dag in drie bedrijven

Modewinkel Kiki Niesten Maastricht heeft een stadsgids uitgebracht. Kiki's Maastricht bevat ruim tweehonderd eet-, drink- en doetips voor Maastricht en omstreken. De tips zijn afkomstig van Kiki Niesten zelf, haar twee dochters en tien medewerkers. Zij kennen de stad op hun duimpje en kunnen je daarom exact vertellen wie de lekkerste Limburgse vlaai bakt en welk terras de laatste zon vangt. Die persoonlijke benadering geeft Kiki's Maastricht een heel eigen en exclusief karakter, anders dan dat van andere gidsen.

Kiki Niesten: "Het idee voor dit boekje is ingegeven door onze klanten. Die komen meestal van buiten de stad en willen graag weten waar wij onze koffie drinken en in welk hotel je prettig kunt overnachten. Omdat we die vragen bijna dagelijks krijgen, leek het ons een aardig idee om de persoonlijke voorkeuren en suggesties van ons hele team te bundelen in een mooi, handzaam boekje."

Smaak als rode draad

Net als in de winkel in de Stokstraat draait het in Kiki's Maastricht om smaak. En die verschilt per tipgever. De een houdt van moderne kunst (Kiki), de ander van een zak frites (Nathaly) en de volgende van een borrel (Jo). Daarom variëren de opgenomen tips van een visje eten op de markt tot een sterrenmaaltijd in Restaurant Beluga. Omdat alle tipgevers hun eigen stem aan het boekje lenen, leest het als een toneelstuk met verschillende personages. Een stuk in drie bedrijven: de ochtend, middag en avond. Elk dagdeel heeft vervolgens z'n eigen tips, een bijbehorende stadsplattegrond en de onontbeerlijke adressenlijst. Achterin is bovendien ruimte voor persoonlijke aantekeningen. Want hoe goed Kiki's team er de weg ook weet, Maastricht blijft een ideale stad om zelf te ontdekken...

Kiki's Maastricht is vanaf 10 maart 2007 verkrijgbaar bij Kiki Niesten Maastricht, Stokstraat 28-32, 6211 GD Maastricht, 043.321 64 32, www.kikiniesten.nl.