Gemeente Apeldoorn

Bezoekers zaterdagmarkt delen mee in feestvreugde

De hoofdprijs ging net aan Apeldoorn voorbij maar dat is voor de gemeente en de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel geen reden om de tweede plek bij de verkiezing Beste Markt van Nederland niet te vieren. Zaterdag 10 maart zijn er voor het winkelend publiek diverse activiteiten op en rond het Marktplein.

Die dag zijn er op het Marktplein, Raadhuisplein en in de Hoofdstraat activiteiten voor jong en oud. Zo is er een stadsomroeper actief, is er een standwerkersconcours en speelt de Diksie Street JazzBand een vrolijk deuntje. Voor de kinderen is er een gigantisch springkussen, kunnen liefhebbers zich laten schminken en loopt er een foute fotograaf rond die heel bijzondere fotos maakt. Genoeg reden dus om zaterdag een bezoek te brengen aan de markt.

Lovende woorden

Een delegatie van de CVAH (Centrale Vereniging voor Ambulante Handel) en gemeente was afgelopen maandag in Rotterdam toen bekend werd gemaakt welke markt met de titel Beste Markt van Nederland werd gekroond. De Amsterdamse Dappermarkt ging er met de hoofdprijs vandoor. Apeldoorn (2^e prijs) nam het verder op tegen markten uit Amstelveen, Capelle aan de Ijssel en Hengelo.

Ondanks de tweede plek is het juryrapport erg lovend over de zaterdagmarkt: De Apeldoornse centrummarkt is een prachtige markt, waar de gezelligheid je tegemoet komt. Een markt met een goede branchering en kwalitatief zeer goede producten. De voorzieningen zijn goed en door de ligging van de markt is een uitstekende wisselwerking met de gevestigde handel mogelijk. Dat de markt als enige van Nederland is voorzien van het veiligheidskeurmerk is ook een groot pluspunt.

Naast alle lof waren er ook nog enkele aanbevelingen. Zo moet de marktverordening worden aangepast en liggen er nu nog erg veel snoeren op de markt, matten zijn niet altijd voldoende voor de veiligheid van de consument. Ook mogen er bij het stadhuis meer fietsenrekken worden geplaatst.
Overigens werd de zaterdagmarkt in 1996 al eens uitgeroepen tot beste markt van Nederland.

Voor het laatst bijgewerkt op: 8-3-2007 13:55