Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT

Hilversum, 7 maart 2007

Eten bij de Buren:
Bijzondere ontmoetingen tussen buren

Uitzending vanaf zaterdag 10 maart 2007 om 15.30 uur op Nederland 2

De Nederlandse Moslim Omroep start vanaf 10 maart met een nieuw programma: "Eten bij de Buren". In dit programma gaan een moslimgezin en een niet-moslimgezin bij elkaar eten. Ze wonen in elkaars buurt en toch hebben ze elkaar nooit gesproken. Wat denkt u: bijzonder of juist gebruikelijk? En wat gebeurt er als deze totaal verschillende families met elkaar aan tafel gaan?

Beide gezinnen bereiden hun favoriete gerecht om de andere familie te verrassen met een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd vindt een openhartig gesprek plaats aan de hand van vragen die je zelf niet snel durft te stellen: Waarom draag jij een hoofddoek? Wat doe je als je dochter thuis komt met een moslim?

In Nederland wonen ruim 1 miljoen moslims. Toch kennen weinig mensen moslims als buren. Andersom is dit ook het geval. Er bestaan hardnekkige misverstanden over moslims, bijvoorbeeld dat de islam gewelddadig is, of dat vrouwen onderdrukt worden. Aan de andere kant vinden sommige moslims Nederlanders veel te vrij. Het programma Eten bij de Buren laat zien dat vooroordelen kunnen wegvallen en vriendschappen kunnen ontstaan als moslims en niet-moslims elkaar leren kennen.

Uitzending: vanaf zaterdag 10 maart 2007, 8 afleveringen om 15:30 uur op Nederland 2.

Het programma wordt in opdracht van de NMO gemaakt door het productiebedrijf Skyhigh TV, bekend van o.a. Het Familiediner en De Weddingplanner.




Nederlandse Moslim Omroep