Ingezonden persbericht


The Three Ladies of Ferrara in de Noorderkerk

Amsterdam, 7 maart 2007

PERSBERICHT

The Three Ladies of Ferrara

Claron McFadden sopraan
Aleksandra Anisimowicz sopraan
Talitha van der Spek mezzosopraan
Alessandro Pianu klavecimbel

Op zaterdag 10 maart a.s., aanvang 14.00 uur, treedt het ensemble "The Three Ladies of Ferrara" op in de Noorderkerk te Amsterdam met een selectie uit de madrigalen van Luzzasco Luzzaschi (1545-1607), geschreven voor de virtuoze zangeressen die aan het eind van de 16e eeuw beroemd waren aan het hof van Ferrara.

Deze zangeressen stonden bekend als het Concerto delle Donne; met hun karakteristieke, rijk versierde zangstijl inspireerden zij componisten uit die tijd, zoals Luzzaschi, Gesualdo, de Wert en Monteverdi. Het Concerto delle Donne was een revolutionaire muzikale instelling die verandering bracht in de rol van vrouwen in de muziek. Door het succes van deze groep kon een vrouw voor het eerst een levensvatbare carrière opbouwen, onafhankelijk van haar echtgenoot of vader.

Zaterdag 10 maart, 14.00 uur:
THE THREE LADIES OF FERRARA
Claron McFadden - sopraan
Aleksandra Anisimowicz - sopraan
Talitha van der Spek - mezzosopraan
Alessandro Pianu - klavecimbel

Een selectie uit de Madrigali per cantare ed sonare a uno, due e tre soprani van Luzzasco Luzzaschi en werken van Claudio Monteverdi en Barbara Strozzi.

Toegangsprijs: ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas, 65+) Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191,
via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl of vanaf 45 min. voor aanvang bij de kassa van de Noorderkerk (voorzover voorradig).

Voor meer inlichtingen: Stichting Noorderkerkconcerten, Jurriaan Röntgen, telefoon 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl

Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie: www.noorderkerkconcerten.nl