Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Kijkje in de keuken bij de structuurvisie - persbericht 017, 7 maart
2007

Er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe structuurvisie voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In het kader hiervan geeft de gemeente op zaterdag 10 maart aanstaande een kijkje in de keuken. Tijdens de informatiemarkt van 10.00 tot 15.00 uur in het gemeentehuis, wordt informatie gegeven over de stand van zaken, de aanpak en het tijdspad van de structuurvisie. Specialisten vanuit de gemeente en van externe bureaus geven een toelichting op belangrijke studies die uitgevoerd worden ten behoeve van de structuurvisie.

Tijdens dit kijkje in de keuken wordt informatie geboden over de structuurvisie in het algemeen, er worden ontwikkelingsvarianten getoond voor onder andere de verkeersontsluiting en er is een inventarisatie van milieuaspecten. De mogelijke hoofdstructuren voor natuur en water worden getoond, evenals de recreatieve inrichting en de mogelijke principes voor woningbouw. De invulling van het stadshart komt aan bod, evenals de robuuste verbindingszone nabij Westerbroek.

Doel van deze dag is om de bezoeker te informeren. Tijdens de inspraakrondes in juni is de mogelijkheid om te reageren of input te leveren op de plannen.

De informatiemarkt is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerde inwoners van Hoogezand-Sappemeer.

Eén van de redenen waarom er nu gewerkt wordt aan een nieuwe structuurvisie is het plan voor de ontwikkeling van een groot nieuw woon- en recreatiegebied aan de zuidzijde van onze gemeente. De ontwikkeling van dit gebied heeft ook consequenties ook voor de bestaande wijken en het stadshart.

Deze structuurvisie zorgt niet voor een geheel nieuw beleid. Het is een ruimtelijke vertaling van de Toekomstvisie Boegbeelden 2015. Boegbeelden is een toekomstvisie met daarin de hoofdlijnen van beleid voor de Gemeente Hoogezand-Sappemeer in de periode tot 2015.

Deze toekomstvisie is samen met de inwoners van Hoogezand-Sappemeer een aantal jaren geleden gemaakt.

Een structuurvisie biedt in hoofdlijnen de toekomstvisie voor een gemeente. In deze visie worden richtlijnen gegeven voor bijvoorbeeld de verkeersontsluiting van de gemeente. Denk hierbij aan de bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer. Ook wordt gekeken naar de ontwikkeling van woningbouw, het stadshart, locatie van bedrijventerreinen, cultuur, recreatie etc. Kortom, een structuurvisie kan gezien worden als een groot vlekkenplan voor de gemeente.