Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 maart 2007

Duke Special live op Fabchannel.com

Kijk het Paradiso concert gratis online

10 Maart speelt singer/songwriter Duke Special in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam. Dit hele concert wordt live en gratis uitgezonden op het internet, in beeld en geluid, door online concertzender Fabchannel.com. Achteraf wordt de registratie toegevoegd in het online archief van Fabchannel en is daar terug te zien. De uitzending begint om 22:30 uur.

Duke Special is het alias van de Ierse singer/songwriter, pianist en romanticus Peter Wilson. Hoewel zijn uiterlijk, met zwart omlijnde ogen verstopt achter dikke dreadlocks, het niet direct doet vermoeden, schrijft Wilson prachtig oorstrelende liedjes. Zelf omschrijft hij zijn stijl als "een beetje vagebond, maar puur en soulvol". Op het podium wordt Duke Special vergezeld door een oude grammofoonspeler, versleten piano, viool en geïmproviseerde instrumenten. Eind 2006 verscheen zijn album 'Songs From The Deep Forest'.

Fabchannel zendt wekelijks concerten in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts biedt Fabchannels online concertarchief muziekliefhebbers de keuze uit ruim 700 volledige concerten. In dit archief staan concerten van o.a. Thomas Dybdahl, Ron Sexsmith, Arcade Fire en Two Gallants.

http://www.fabchannel.com/duke_special

komende webcasts:

03-10-2007 22:30 uur Duke Special


---