Langste mini-knutseltrein van Het Spoorwegmuseum


06.03.2007 / 12:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlands spoorwegmuseum

Nederlands spoorwegmuseum

Op 10 en 11 maart wordt geprobeerd om de langste mini- knutseltrein van Het Spoorwegmuseum te maken. Tijdens het jaarlijkse Modelbouwweekend schuiven kinderen aan tafel om hun eigen wagon te knippen en te versieren. Het streven is om 246 wagonnetjes in elkaar te zetten, zodat een mini- trein met een lengte van 50 meter ontstaat. De wat oudere bezoeker kijkt dit weekend zijn ogen uit bij de grootste en mooiste modelbanen van heel Nederland.

In het museum zijn diverse modelbanen te vinden waar de bezoeker alles leert over de treinwereld in het klein. Ook liefhebbers en hobbyisten kunnen hun treinenhart ophalen, want op de model(ruil)beurs bieden ruim 25 kramen alles aan op het gebied van modelbouw. Speciaal voor dit weekend wordt de Blokkendoos ingezet als pendeltrein tussen Utrecht CS en Het Spoorwegmuseum. Deze historische trein uit 1927 brengt oude tijden weer tot leven.

Kinderen kunnen ook zelf aan de slag met het bouwen van huisjes en treintjes voor hun eigen modelbaan. Op deze twee dagen rijdt op het Jumbo- spoortje, behalve de Jumbo- Express, een heuse stoomlocomotief met wagonnetjes waar kinderen een ritje in kunnen maken. Een iets kleinere variant hiervan wordt getoond door modelbouwverenigingen uit heel Nederland. Treinen in alle soorten en maten rijden lange afstanden door indrukwekkende landschappen. Banen van 20 meter zijn zeker geen uitzondering!

Voor meer informatie, en fotomateriaal: Communicatie & PR, Roos Franssen,
030-2306206 r.franssen@spoorwegmuseum.nl, www.spoorwegmuseum.nl Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht