Theater hof 88


John Buijsman
"Public Animal"

datum: zaterdag, 10-03-2007 genre: muziektheater aanvang: 20:15 uur zaal: theaterzaal

Het leven en het werk van Cornelis Bastiaan Vaandrager, Rotterdams schrijver en dichter, vormen de uitgangspunten voor de nieuwe literaire, theatrale, muzikale theaterproductie van John Buijsman. Vaandrager maakte in de jaren zestig deel uit van de populaire Bende van Vier, Armando, Verhagen, Sleutelaar en Vaandrager en was daarmee een vertegenwoordiger van De Nieuwe Stijl die de Nieuwe Poëzie gestalte gaf.
In onze voorstelling willen we Cor Vaandrager een podium geven; aan zijn taal en zijn persoonlijkheid om zo een gepassioneerd beeld neer te zetten van een bezeten mens. Een man van bravoure en bescheidenheid. Een showy en excentrieke dichter in het openbaar: leren broeken en bizarre brillen maar tegelijk een stugge in zichzelf gekeerde man. Vaandrager, de existentialist van de straat, de verzamelaar van het alledaagse, de hergebruiker van het gedrukte woord. Wat ging er mis in het bestaan van die tragische mister Vaan? Een perfecte opdracht voor Buijsman die de scene waarin Vaandrager vertoefde kent. Buijsman speelt Vaan alsof het altijd al zo had moeten zijn.
De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant C.B. Vaandrager

Spel: John Buijsman
Teksten: C.B. Vaandrager Regie:Antoine Uitdehaag Dramaturgie:Martine Manten Compositie/muziek:Keimpe de Jong en Andreas Suntrop Decor: Ben ZuijdwijkTechniek:Frank Hermans en André Goos Productie:Janny Vos

John Buijsman ontving in 1999 de Albert van Dalsumprijs voor de voorstelling
Angel Eyes. John Buijsman c.s. leveren al jaren eigenzinnige voorstellingen van uitstekende kwaliteit af, die zowel door de vakpers als het publiek gewaardeerd worden. Zij willen met PUBLIC ANIMAL wederom een spraakmakend project op de planken zetten. De jazzy sound van Keimpe de Jong en Andreas Suntrop en de fysiek gepassioneerde speelstijl van Buijsman staan borg voor hoogwaardig entertainment.

prijzen
Volwassene EUR 16.00
Pas 65 EUR 14.50
CJP EUR 14.50 CKV 14,50