INLIA


Landelijke Charterdag 10 maart 2007 Amersfoort 02/02/2007

Op zaterdag 10 maart wordt in de Emmauskerk in Amersfoort de jaarlijkse Landelijke Charterdag gehouden. Belangrijkste thema zal zijn: de Pardonregeling, en hoe verder?

Kamerleden van de 3 beoogde regeringsfracties CDA, PvdA en CU (gevraagd) zullen hierop hun visie geven. Dr Carolus Grütters van het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit Nijmegen zal ons vertellen over de resultaten van zijn wetenschappelijk onderzoek naar het recente asielbeleid in Nederland en Europa.

Als speciale gast mogen wij dit jaar Huub Oosterhuis, priester, dichter, voorganger van de Amsterdamse Studenten Ekklesia èn lijstduwer van de SP, in ons midden verwelkomen. Naast zijn gesproken bijdrage willen we samen ook een aantal liederen van hem zingen.

De jaarlijkse Charterdag is dè gelegenheid voor ontmoeting en informatie-uitwisseling voor alle vertegenwoordigers van Charterkerken en andere geloofsgemeenschappen die zich betrokken weten bij de problematiek van asielzoekers. Bovendien is het in 2007 20 jaar geleden dat het Charter van Groningen werd opgesteld.

Binnenkort zullen schriftelijke uitnodigingen worden verzonden, maar desgewenst kunt u zich nu al per e-mail aanmelden bij krp@inlia.nl. Bij voldoende belangstelling willen we ook een kinderprogramma aanbieden; daarom willen we vooral mensen met kinderen die overwegen deel te nemen op 10 maart vragen zich vroegtijdig aan te melden.