Gemeente Bernheze


Aanmelden voor mantelzorgersdag 10 maart

De gemeente Bernheze organiseert samen met andere gemeenten in de regio Maasland een informatieve mantelzorgmiddag op zaterdag 10 maart 2007 van 13.0016.30 uur in Cultureel Centrum de Pas in Heesch.

Tijdens deze middag zullen vertegenwoordigers van diverse organisaties vertellen wat zij mantelzorgers kunnen bieden op het terrein van ondersteuning, advies en praktische hulp. Verder kunt u zich op de aanwezige informatiemarkt laten informeren over de mogelijkheden van hulp, ondersteuning en advies die op uw situatie van toepassing zouden kunnen zijn.
Ook kunt u deelnemen aan themabijeenkomsten. Onder leiding van een deskundige zal in een groep van 20 deelnemers een thema worden besproken. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en voorstellen te doen. De volgende themas staan op het programma: toegang tot de hulp en dienstverlening, emotionele steun, educatieve steun, juridisch advies, financieel advies en materiële steun.

Wat is mantelzorg?
Mantelzorgers zijn mensen die dagelijks werk hebben aan de verzorging van hun zieke of gehandicapte partner, kind of ander familielid, vriend of bekende. Onbetaald, uit liefde, noodzakelijk en vanwege persoonlijke betrokkenheid. Vaak zijn ze zichzelf er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn. Ze vinden wat ze doen heel normaal. Het hoort gewoon zo. Mantelzorg kies je niet. Het overkomt je. Je rolt er als het ware vanzelf in.

Waarom aandacht voor mantelzorg?
De gemeente Bernheze vindt dat mantelzorgers onmisbaar zijn. Mantelzorg is van wezenlijk belang voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking. Mantelzorgers zijn vaak druk bezette mensen. Ze hebben hun eigen sociale contacten, vaak een baan en tal van andere bezigheden in het huishouden en activiteiten in hun vrije tijd. Mantelzorg komt daar nog bij, vaak ten koste van andere activiteiten. De gemeente vindt het belangrijk dat zij naast hun taak als mantelzorger hun contacten kunnen blijven houden en hun andere bezigheden kunnen blijven doen. Dat is nodig om de zorgtaak te blijven volhouden.

Mantelzorger laat u informeren!

Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan informatie? Kom dan naar de Mantelzorgersdag! Vul onderstaand formulier in. Wanneer u de bon opstuurt krijgt u het programma thuis gestuurd. Het programma geldt tevens als toegangsbewijs.
Kent u een mantelzorger? Wilt u hem of haar dan alstublieft vragen om zich aan te melden? Bij voorbaat dank.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u kijken op www.mantelzorg.nl (site opent in nieuw venster). Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Gemeente Bernheze: Aanmelding dag voor mantelzorg