Gemeente Soest

Welkomstavond in trek bij nieuwe inwoners gemeente Soest

Datum: 08/03/2007

Welkomstavond in trek bij nieuwe inwoners gemeente Soest

Op de welkomstavond die de gemeente Soest dinsdag 6 maart organiseerde kwamen ongeveer 150 'nieuwe' Soesters en Soesterbergers af. Zij kregen de gelegenheid om kennis te maken met het gemeentebestuur en met medewerkers van verschillende afdelingen. Het college van burgemeester en wethouders ging de dialoog aan met de nieuwe ingezetenen. Hierbij kwamen vooral thema's als verkeer, zwerfafval en onderwijs aan bod.

Zo werd er gevraagd naar een wekelijkse markt op een centrale plek in Soest. Het college meldde dat de gemeente plannen heeft voor een markt op de Van Weedestraat en dat zij nu met de winkeliers overlegt over de beste vorm hiervan. Ook kwam de hondenpoepoverlast aan bod. Suggesties van de nieuwe ingezetenen voor meer afvalbakken voor uitwerpselen en meer inzet op handhaving werden door het college gewaardeerd.

Afdeling Planologie en Bouwen geeft uitleg over bestemmingsplannen.

De gemeente Soest nodigt jaarlijks alle inwoners uit die het afgelopen jaar in de gemeente zijn komen wonen. Zij wil graag de nieuwe ingezetenen op een informele manier kennis laten maken met de gemeente als dienstverlenende organisatie. Zo presenteren afdelingen zich op een informatiekraam met stands over Bouwzaken, Wijkbeheerteams, Verkeer, Milieu, Belastingen en Sport.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer