Uitgeverij SWP


PERSBERICHT

Amsterdam, maart 2007

De mens is een eigen aardig dier

Je eigen aard toont zich het meest in je eigenaardigheden. Het zijn aardigheden van jezelf, eigen aardigheden. In dat opzicht verschilt een mens niet van een dier. Je eigenaardigheden kunnen tegen je werken. Maar anders dan het dier kun je als mens je eigen aardigheden ook bewust inzetten als je kracht!

Bij uitgeverij SWP verschijnt hierover het boek

De mens is een eigen aardig dier
Psychische problemen als uitdaging
Auteurs: Theo Festen & Henk Verburg

Het boek gaat bv. over mensen die een sombere kijk op het leven hebben. Dat hoeft niet negatief te zijn. Dit zijn vaak ook mensen met diepgang, mensen die nadenken. (Het leven is geen lolletje) Het gaat over mensen die van nature extra angstig en voorzichtig zijn. Dat heeft ook voordelen. Angst is een broertje van vrijheid zegt de filosofie. Angst daagt mensen soms juist uit tot uitzonderlijke prestaties. (Zoek de angsthaas in jezelf). En weer andere mensen hebben de natuurlijke neiging juist niet te doen wat de meeste mensen doen. Dat wekt irritatie op, maar omgekeerd geldt ook dat vernieuwers geen meelopers zijn. (Lof van de onaangepastheid). Zo beschrijft het boek negen typen karakters (eigen aardigheden) en wat je daarmee in je leven kunt doen.

Mens, dat ben je niet, dat moet je elke dag worden.

De auteurs maakten eerder drie boeken over passende zorg bij allerlei problemen. Dit boek is anders. In De mens is een eigen aardig dier ligt de nadruk op wat je zelf kunt doen om wat van je leven te naken: weet wie je bent en hoe je in elkaar steekt, zoek de omgeving die bij je past en ontwikkel daar je eigen aardigheden tot je kracht.

Ken jezelf!

De auteurs
Theo Festen en Henk Verburg, verbonden aan het Trimbos Instituut, hebben een uitgebreide ervaring met de hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg.

De mens is en eigen aardig dier, psychische problemen als uitdaging telt 144 pagina´s en kost 15,90. ISBN 978 90 6665 773 1