Gemeente Aalten


27-02-2007
Informatiemiddag Wmo en Zorgloket Oost Gelre
Op donderdagmiddag 8 maart a.s wordt in de Mantelzorgsalon Lievelde een informatiebijeenkomst gehouden over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de taken van het Zorgloket Oost-Gelre.

Per 1 januari 2007 is de Wmo van kracht. Van burgers wordt dan verwacht dat ze 'meedoen'
in de maatschappij en daarvoor zelf hun verantwoordelijkheid nemen. De gemeente krijgt de verantwoordelijkheid haar voorzieningen zodanig op peil te hebben dat die burger ook echt kàn 'meedoen'. Over inhoud en gevolgen van de Wmo komt beleidsmedewerker mevr. F. Melssen van de gemeente Oost-Gelre de aanwezigen informeren Het Zorgloket Oost-Gelre heeft natuurlijk ook te maken met de gevolgen van de Wmo. Een medewerker van dit loket zal vertellen over de dienstverlening van dit loket.
Al uw vragen over de Wmo en verwante zaken kunt u tijdens de bijeenkomst stellen.
Iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp is welkom. De toegang is gratis en voor de bezoekers staat de koffie en thee klaar! De bijeenkomst begint om 13.30 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. Mantelzorgsalon Lievelde is gevestigd in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde. De mantelzorgsalon is een initiatief van de VIT Oost-Gelderland. Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland, tel. (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl.


---

---