Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 - 11 MAART 2007 AMSTERDAM RESTAURANT WEEK

DRIE GANGEN DINER OP HOOG NIVEAU VOOR 25 EURO

Amsterdam, december 2006 - 3 gangen proeven, eten, drinken en genieten in talloze toprestaurants in de hoofdstad, zoals het Amstel Hotel, Vermeer of The Dylan, voor maar 25 euro. Dat is de kern van de Amsterdam Restaurant Week, die komend jaar voor het eerst van 5 tot en met 11 maart wordt gehouden. Het in New York ontstane concept is geïnitieerd door DiningCity.com en wordt gesteund door Horeca Nederland. Het is bedoeld voor iedereen die van goed en gezellig eten houdt. Het streven is naar uiteindelijk 50 deelnemende etablissementen, waarvan 30 zich al hebben aangemeld.

Hot spots The Dylan, Vermeer, Le Zinc
Tot de deelnemers behoort onder andere Restaurant Vermeer in het NH Barbizon Palace, die in de gevreesde Guide Michelin met een ster is beoordeeld, hoog in de Top 10 van Lekker staat en internationaal ook als toprestaurant wordt gezien. Maar ook een hoofdstedelijke topper als het Amstel Hotel, doet mee aan de Amsterdam Restaurant Week. En zaken als De Belhamel, The Dylan, en Le Zinc.et les autres die van Michelin een Bib Gourmand hebben gekregen omdat ze een zeer verzorgde maaltijd kunnen serveren, staan op de deelnemerslijst van Amsterdam Restaurant Week die op dit moment zo'n 30 gerenommeerde etablissementen telt. Het doel is om uiteindelijk op 50 deelnemende etablissementen te komen.

Jaarlijks culinair evenement uit New York City
De Amsterdam Restaurant Week moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement waar de 'locals' naar uitkijken en de culinaire liefhebbers uit het hele land voor naar Amsterdam komen. En wie wil er niet een leuke en smakelijke avond beleven voor een lage prijs. De Amsterdam Restaurant Week is een initiatief van www.diningcity.com in samenwerking met Horeca Nederland. Het idee is komen overwaaien uit New York waar het al jaren een enorm succes is. Er worden daar zelfs meerdere restaurant weken per jaar georganiseerd.

Reserveren
Op 1 februari 2007 wordt de website www.restaurantweek.nl gelanceerd voor het maken van reserveringen en voor een overzicht van alle deelnemende restaurants.

DiningCity.com is een toonaangevend online restaurantgids, gestart in 1998 en momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Antwerpen, Barcelona en New York. Bezoekers van de website kunnen restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's en interactieve mogelijkheden zoals online reserveren en virtuele tours. Wat DiningCity.com onderscheidt van de rest, is de combinatie van aantrekkelijk en aansprekend beeld en de interactieve mogelijkheden. Zie ook www.diningcity.com.

Noot voor de reactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

DiningCity.com:
Contactpersoon: Jeroen van den Brink
Telefoonnummer: 020 48 66 729 / 06 24 24 60 37
Email: jeroen.van.den.brink@diningcity.com

USP Marketing PR:
Contactpersoon: Marijn Tierolff/ Charlotte Rings
Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: marijn@usp.nl/ charlotte@usp.nl


---- --