Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 034

datum: 21 februari 2007

Acties en activiteiten om jongerenoverlast in binnenstad tegen te gaan

Gemeente Amersfoort start deze week met een aantal acties en activiteiten om de toenemende overlast van jongeren in de binnenstad tegen te gaan. In het kader van 'Binnenstad: ook van mij!' wil de gemeente Amersfoort samen met partners als de politie, SRO en SWA jongeren duidelijk maken dat ze welkom zijn in de binnenstad, maar dat zij ook rekening moeten houden met ondernemers, winkelend publiek en bewoners. De activiteiten en acties zijn onderdeel van de hotspotaanpak Binnenstad in het kader van Veilig op straat.

Sportactiviteiten en optredens in binnenstad om hangen tegen te gaan SWA en SRO organiseren vanaf 1 maart tot 21 juni a.s. tijdens koopavonden allerlei activiteiten voor jongeren in de Amersfoortse binnenstad. Voor sportievelingen organiseert SRO allerlei activiteiten op De Hof als pannavoetbal, basketbal, bmx-demo's en dansshows. SWA verzorgt verschillende rap en dance battles, modeshows en fotoshoots op het plein bij Kentucky Fried Chicken. Met deze activiteiten willen partijen voorkomen dat jongeren uit verveling andere bezoekers en gebruikers van de binnenstad tot last zijn. De boodschap die continue wordt uitgedragen is: Vermaak jezelf in de binnenstad, maar houd daarbij ook rekening met ondernemers, winkelend publiek en bewoners.

Proef klassieke muziek Kamperbinnenpoort
Daarnaast start op donderdagavond 22 februari a.s. bij de Kamperbinnenpoort een proef met het spelen van klassieke muziek om ongewenst rondhangen tegen te gaan. Tijdens vier opeenvolgende koopavonden zal er tussen 18.00 en 21.30 uur klassieke muziek klinken onder de Kamperbinnenpoort. Aanleiding voor de proef zijn signalen van verschillende bewoners en ondernemers die zich onveilig voelen onder en rondom de Kamperbinnenpoort door rondhangende jongeren. Uit onderzoek en ervaringen elders blijkt dat klassieke muziek ervoor zorgt dat met name jongeren niet langdurig op dezelfde plek blijven staan of zitten. Op donderdagavond 15 maart a.s. wordt de pilot met betrokkenen en geïnteresseerde bewoners en ondernemers geëvalueerd.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 51, 06 24 81 38 71 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --