Gemeente Apeldoorn

Gemeente plaatst oplaadpunt Chipknip aan Asselsestraat

Oplaadpunt voor de chipknip De gemeente Apeldoorn heeft een oplaadpunt voor de chipknip geplaatst aan de Asselsestraat in het warenhuis van de firma Middelink. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de behoefte van automobilisten om hun parkeerkaartje met een chipknip te kunnen betalen. De westzijde van het centrum mist een bank waar men terechtkan om de chipknip op te waarderen.

De gemeente heeft gekozen voor Middelink, omdat deze winkel zich op een centrale locatie bevindt van het betaald-parkeergebied aan de westzijde van het centrum. De automobilist wordt op de omliggende parkeerautomaten en bij de winkel door middel van een verwijsbord verwezen naar het oplaadpunt. Door plaatsing van het oplaadpunt in de winkel is de automaat minder vandalisme gevoelig en bespaart het de gemeente extra kosten. De automaat is tijdens winkeltijden bereikbaar.

De gemeentelijke chipknip-oplaadautomaat aan de Asselsestraat is de niet de eerste in Apeldoorn. Aanvullend op het aanbod van de banken aan de oostzijde van de binnenstad, heeft de gemeente in het verleden in de parkeergarages Marktplein en Koningshaven chipknip-oplaadpunten geplaatst. Naast de oplaadpunten kunnen automobilisten gebruik maken van Prepaid chipknipkaarten. Deze kaarten zijn te koop in het stadhuis, bij de beheerderloge van de parkeergarage Marktplein en de VVV Apeldoorn. De prepaid chipknipkaart is een volwaardig betalingsmiddel met een vooraf geladen geldtegoed en een variant op de standaard chipknipkaart. In tegenstelling tot deze bank of girorekening gebonden chipknipkaart kan de prepaid chipknip niet opnieuw worden opgeladen met een geldtegoed.

De gemeente introduceerde in 2001 het betaald parkeren met een chipknip. Aanleiding voor de introductie van het huidige betalingsysteem waren de hoge kosten die gemoeid waren bij het geldledigen, het vervangen van vernielde automaten en de inkomstenderving.
De parkeerautomaten staan verspreid over de binnenstad van Apeldoorn. In de parkeergarages Marktplein aan de Deventerstraat, Koningshaven aan het Kanaal Noord en de Q-Park garages Oranjerie en Museumcentrum kan men zowel met contant muntgeld, chipknip als pin betalen. Op de grotere parkeerterreinen staan voor diegene die met muntgeld willen betalen nog enkele hiervoor geschikte parkeerautomaten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 27-2-2007 10:38