Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 9

(28-02-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer A.D. de Klerk voor het plaatsen van een houthok op het perceel Bosweg 50 te Strijen (ontvangen 23 februari 2007).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- Wester Pijpleidingen voor het slopen van een oude werkloods op het perceel Handelstraat 2 te Strijen (ontvangen 22 februari 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), juncto artikel 30, lid 3 van het bestemmingsplan "Dorpskern Strijen" en artikel 22, lid 3 van het bestemmingsplan "Strijensas" vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen aan:
- Gemeente Strijen voor het plaatsen van twee steigers, gelegen in de Strijense Haven nabij parkeerplaats het Spui te Strijen en gelegen tegenover Havenstraat 69 te Strijensas.
Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub a van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- De heer H.C. Kwakernaat voor het uitbreiden van het woongebouw en het oprichten van een garage/berging op het perceel Thorbeckestraat 12 te Strijen.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 WRO vrijstelling te verlenen aan:

- De heer J. de Jager voor het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Buitendijk 25 te Strijensas.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 maart 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Voorontwerp bestemmingsplan "Land van Essche":
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan "Land van Essche" met ingang van 5 maart 2007 gedurende 6 weken (dus tot 16 april 2007) tijdens openingstijden ter inzage ligt bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
Het voorontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de bestaande woonwijken Land van Essche I en Land van Essche II. Deze wijken liggen in het zuidelijke gedeelte van de kern Strijen. Het onlangs gerealiseerde bouwplan "Fruitgaard" maakt tevens onderdeel uit van het voorontwerp bestemmingsplan.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk tot doel om een actuele en adequate bestemmingsplanregeling voor het plangebied op te stellen. Daarnaast maakt het voorontwerp bestemmingsplan de bouw van 16 jongerenappartementen en 7 vrijstaande woningen mogelijk. De jongerenappartementen worden gesitueerd aan de zuidzijde van de huidige appartementen aan de Strienemonde. De 7 vrijstaande woningen zijn gesitueerd aan de A.A. Meerenburghstraat en aan de zuidelijke kopzijde van de woningen aan de Hilsondusstraat en de Lambertusstraat.

Ingezetenen en belanghebbenden worden gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze omtrent het voorontwerp bestemmingsplan in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228.
Daarnaast wordt op dinsdag 13 maart 2007 om 20.00 uur een openbare inspraakbijeenkomst gehouden in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst zal de inhoud van het voorontwerp bestemmingsplan nader worden toegelicht. Daarnaast zal algemene informatie gegeven worden over de locatie van de jongerenappartementen en de vrijstaande woningen. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Wanneer u de bijeenkomst wilt bijwonen verzoeken wij u (omwille van de organisatie) dit vóór 9 maart 2007 te melden per e-mail: bestemmingsplanlve@strijen.nl of via telefoonnummer 078-6748228 (mevrouw L. Bos).

Wet milieubeheer:
De directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid maakt ingevolge artikel 8.41, vierde lid, van de Wet milieubeheer het volgende bekend. In de afgelopen periode zijn meldingen van de daarbij aangegeven besluiten ingediend op:

- 25 augustus 2006 door Ballast Nedam Infra ingevolge artikel 6 van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor het oprichten van een inrichting gelegen aan Sportlaan 30 te Strijen;
- 18 januari 2007 door J.H. Dekker Beheer BV ingevolge artikel 6 van het Besluit Landbouw milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen van de inrichting gelegen aan Mariapolder 11 te Strijensas;
- 6 november 2006 door de heer W.J. Pen ingevolge artikel 6 van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor het oprichten van een inrichting gelegen aan Hoekseweg 8 te Strijen;
- 15 december 2006 door Waterschap Hollandse Delta ingevolge artikel 6 van het Besluit jachthavens voor het oprichten van een inrichting gelegen aan Haven te Strijensas;

- 2 februari 2007 door de heer L. de Geus ingevolge artikel 6 van het Besluit mestbassins milieubeheer voor het oprichten van een inrichting gelegen aan Langedam ong. te Strijen.
De meldingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 5 maart 2007 tot en met 2 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid tel.nr. 078 - 648 05 00.

De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft.

Dordrecht, 2 maart 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Een ventvergunning verleend aan:

- A.P. Verschoor Beheer B.V., Strijensedijk 10 te Mookhoek voor het huis-aan-huis verkopen van bloemen en planten tweemaal in de maand op de vrijdagen en zaterdagen in het jaar 2007 in de kern Mookhoek (verzonden 22 februari 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- Driehoeksreclameborden Benelux B.V., Rielseweg 810 te Tilburg voor het plaatsen van 10 driehoeksborden in de gemeente Strijen voor de aankondiging van de campagne "Rabobank Hoeksche Waard" in de periode van 1 maart tot en met 10 maart en 2 april tot en met 12 april 2007 (verzonden 27 februari 2007).

Een uitritvergunning verleend aan:

- Uvago B.V., Sint Agathastraat 21c te Rotterdam voor het aanleggen van een in- en uitrit op het perceel Christiaan Huijgenstraat 36D te Strijen (verzonden 28 februari 2007).

Een vergunning voor het houden van een optocht verleend aan:
- Buurtvereniging de Moekhoek, Mevrouw D. van der Heiden, Griendstraat 72 te Mookhoek een vergunning voor het houden van een lampionnenoptocht in de kern Mookhoek op 23 maart 2007 (verzonden 28 februari 2007).
Verleende vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO en reguliere bouwvergunning:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij in de vergadering van 27 februari 2007 hebben besloten een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en een reguliere bouwvergunning te verlenen voor het gedeeltelijk veranderen van een bestaande schuur in een mantelzorgwoning op het perceel Mookhoek 117 in Mookhoek.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.