Politie Groningen

Woensdag 28 februari 2007

Provincie Groningen, 28-02-2007

Haren: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Emmalaan in Haren. Dinsdagmiddag omstreeks 16.20 uur werd de auto van een automobiliste uit Paterswolde geraakt door een vrachtwagen. De vrouw reed over de Emmalaan komende vanaf de A28. Vanuit tegengestelde richting kwam een vrachtwagen die rechtsaf de Westerse Drift insloeg. Hierbij maakte de achterkant van de vrachtwagen een zodanige uitzwaai, dat de auto van de vrouw beschadigd raakte. Ten tijde van de aanrijding waren er meerdere mensen in de buurt. De politie zou graag in contact komen met deze mensen. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: controle vrachtwagens

De politie heeft dinsdagochtend op de Julianaweg een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Musselkanaal gecontroleerd. Bij weging bleek zijn vrachtwagen 5500 kg te wegen, terwijl het maximum toegestane gewicht 4300 kg bedroeg. Een deel van de lading moest worden afgeladen.

Op de Weg der Verenigde Naties werd een 34-jarige vrachtwagenchauffeur bekeurd voor niet handsfree bellen. Bij controle bleek bovendien dat hij de rittenregistratie niet in orde had. Ook kon de man zijn chauffeursdiploma niet tonen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: tiental ruitenwissers verboden

Een 24-jarige Stadjer is dinsdagnacht aan de Radesingel aangehouden. De man hield zich verdacht op tussen een aantal autos. Even later zagen agenten dat de man een ruitenwisser van de auto omboog. Hierop is hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij bij zeker tien personenautos de ruitenwissers had verbogen. De man is ingesloten.

Groningen: aanhouding voor afnemen mobiel

Een 18-jarige Stadjer is dinsdagmiddag aangehouden. Hij had op de Diamantlaan een 14-jarig meisje gevraagd naar de tijd. Toen zij haar mobiele telefoon pakte om de tijd te bekijken, nam de man haar mobiel af. Op basis van het signalement kon de Stadjer even later worden aangehouden. De mobiele telefoon is nog niet teruggevonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 25-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag op het Vrijheidsplein gewond geraakt. De vrouw reed over de Expositielaan. Ter hoogte van het Vrijheidsplein verleende zij geen voorrang aan een 52-jarige automobiliste uit Zevenhuizen. De fietsster had voorrang gekregen van een andere automobilist die af wilde slaan. De automobiliste uit Zevenhuizen ging rechtdoor en zag niet dat de fietsster overstak. De fietsster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: klant spuugt kassière

De politie heeft dinsdagavond aan de Beren in Groningen een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in een winkel twee kassières bedreigd en één in het gezicht gespuugd. De man bleek al een ontzegging te hebben voor de winkel. Daarop is hij aangehouden.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd

Een 36-jarige automobilist uit Groningen moest dinsdagavond op de Weg der Verenigde Naties zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid 125 km/uur, terwijl ter plaatse een snelheidsbeperking van 70 km/uur geldt. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Een 31-jarige automobilist uit Groningen moest op het Gedempte Kattendiep zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder bleek bij controle onder invloed van ruim 2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagavond het verkeer op het Damsterdiep en de Zaagmuldersweg gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: geen gordel (8x), snelheidsoverschrijding (7x), parkeren (8x), rood licht (3x), verlichting (3x), niet handsfree bellen (2x), met bromfiets over fietspad (2x), hulpkoppeling aanhangwagen (1x), kentekenplaat aanhangwagen (1x). Eén auto is in beslag genomen, omdat deze onverzekerd rond reed.

Op de Parkweg en de Rademarkt zijn fietsers gecontroleerd op verlichting. Hierbij zijn in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven.

Ten Boer: te hard bij wegwerkzaamheden

De politie blijft de komende tijd extra op snelheid controleren op de Provincialeweg bij Ten Boer. Op die plek geldt tijdelijk een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur in verband met metingen door de Landmeetkundige Dienst. Bij controles de afgelopen dagen bleek ruim tien procent van de weggebruikers zich niet aan de limiet te houden. Er werden daarbij uitschieters genoteerd van 87 en 95 kilometer per uur.

Middelstum: motorrijder gewond

Een 45-jarige motorrijder uit Zeerijp liep dinsdagmorgen letsel op bij een aanrijding op de Delleweg bij Middelstum. De man kreeg op de kruising met de Coendersweg geen voorrang van een 29-jarige automobiliste uit Loppersum die linksaf wilde slaan. De motorrijder werd met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

Slochteren: man vervalst geboorteakte

Op het gemeentehuis in Slochteren werd gisteren een 28-jarige uit Duitsland afkomstige man aangehouden. De man had geprobeerd met een vervalste geboorteakte een Nederlands rijbewijs te bemachtigen. De man overlegde in eerste instantie een origineel uittreksel uit het geboorteregister van zijn geboorteplaats Aken, maar gaf zelf aan dat zijn naam daarop niet geheel juist was geschreven. Later kwam hij terug met een nieuw kopie van de akte, die bij onderzoek door de ambtenaar van de burgerlijke stand vervalst bleek te zijn. De man verklaarde bij de politie dat hij een Nederlands rijbewijs wilde om een herkeuring voor zijn Duits rijbewijs te omzeilen. Hij had zich eerder al op een briefadres in de gemeente Slochteren laten inschrijven. De man betaalde op het politiebureau het
schikkingsvoorstel van justitie ter hoogte van tweehonderd euro.

Stadskanaal: er vandoor na ongeluk

De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die gisteravond op de provincialeweg N366 achter Stadskanaal een ernstige aanrijding veroorzaakte. De tot nu toe onbekende klapte ter hoogte van de Rode Loper met hoge snelheid op een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Veendam. Deze auto belandde door de klap in een sloot naast de weg. De bestuurster wist uit haar zinkende auto te klimmen. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Toen de politie bij de plek van het ongeluk kwam, stond de auto van de veroorzaker grotendeels vernield aan de kant van de weg. De bestuurder had het hazenpad gekozen. Een zoekactie van een politiehond leverde niets op. Er wordt vandaag verder gezocht.