Arabische Europese Liga

Marokko wil sterke binding met nieuwe generatie

27 feburary, 2007 ; Posted 4 : 0 PM

Marokko probeert de binding met zijn onderdanen in Nederland te versterken. Op verzoek van koning Mohammed VI was dit weekeinde in Amsterdam een bijeenkomst met de belangrijkste Marokkanen in Nederland. Ongeveer tweehonderd Marokkaanse ondernemers, politici en vertegenwoordigers van moskeeën kwamen daarvoor naar de Meervaart.

Driss Jazami van de mensenrechtenorganisatie CCDH organiseerde de bijeenkomst. De kennis van de heer Jazami wat betreft het politieke landschap is toch wel opmerkelijk te noemen. Zo nodigde hij diverse PvdA prominenten als Marcouch uit. Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van het stadsdeel Slotervaart was niet aanwezig en bedankte voor de eer. Ik heb niet zoveel met het onderwerp. Aboutaleb, PvdA staatssecretaris van Sociale Zaken, maar vooral bijna-maar-toch-maar-liever-niet-minister, was ook al ondubbelzinnig in het verleden. Hij is er een voorstander van dat Marokkanen afstand kunnen doen van hun nationaliteit. Persoonlijk gaat hij zelfs zover dat hij niet meer in Marokko begraven wil worden.

De Arabisch-Europese Liga, altijd al een voorstander van een sterke binding met het thuisland, was niet uitgenodigd. Op zich juicht de ÀEL het initiatief toe en het niet uitgenodigd zijn is jammer, maar geen ramp. We houden van Marokko met of zonder koning VI, VII etc., etc., etc. We houden zelfs zoveel van Marokko dat we daar begraven willen worden. Onze liefde voor het thuisland is zelfs zo erg dat we niet op de PvdA stemmen.

Met vriendelijke groet,

Aboulmouthalib el Oujdi

Een Marokkaanse Arabier in Nederland


©2005 Arab-European League - Standing for the Rights of the Arab and Moslem communities in Europe