Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 februari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 februari 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Fietsbrug over het Gein ter plaatse van tijdelijk brug opwaarderen tot fietsbrug met fietstrook +
1 rijstrook voor autoverkeer, vergelijkbaar met de brug aan de Hollandse Kade naar de sportvelden maar dan uitgevoerd met voldoende doorvaarthoogte. Toelichting:
Verkeersafwikkeling in het gebied, ontlasting van het dorpscentrum, ontwikkeling rond aanwezige infrastructuur en bereikbaarheid in geval van calamiteiten van stationsstraat en oude stationslokatie pleiten voor opwaardering tot verkeersbrug. Ook het thans beschikbaar zijn van een bijdrage van ProRail pleit voor opwaardering.
Borging van het dorpse karakter van het gebied, bescherming van de aanwezige natuurwaarden en aansluiting bij de intensie van verdiepte aanleg van de spoorbaan kunnen als tegenargument worden aangemerkt.
Ambtelijk advies:
De tijdelijke brug vervangen door een slanke, goed in de omgeving inpasbare verkeersbrug. Echter omdat de aard van de voor- en tegen-argumenten een breed pallet van belangen bestrijkt en er een voor-financieringssituatie ontstaat, is bestuurlijke afweging onontbeerlijk. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het college acht dit een onderwerp voor een raadpleging in het forumgedeelte van de gemeenteraad. In een nadere notitie wil het college eerst een samenhang aangebracht zien met de herinrichting van het gebiedje (driehoek) oude stationslokatie i.v.m. de eventuele dekking van de ontbrekende 180.000.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Onderhoud brugwachterswoning Winkeldijk 48. (Aangehouden 20-2 j.l.)
Toelichting:
Aan de brugwachterswoning Winkeldijk 48 is door het uitblijven van planmatig onderhoud een onderhoudsachterstand ontstaan waardoor er inwatering optreedt en deuren niet meer zijn te openen of te sluiten. Het is gewenst eenmalige een onderhouds inhaalslag uit te voeren Ambtelijk advies:
Een bedrag beschikbaar stellen van 10.500,= voor noodzakelijk onderhoud aan de brugwachters woning Winkeldijk 48 en dit bedrag ten laste te brengen van het onderhoudsfonds brugwachters woningen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Gewijziging verordening Onroerende-zaakbelasting 2007. Toelichting:
Na een herberekening van de opbrengsten voor de Onroerende-zaakbelasting 2007 is gebleken dat de tarieven te hoog zijn vastgesteld. Sinds 2006 heeft het Rijk de stijging van de tarieven voor de OZB gemaximeerd. Met deze maximering is rekening gehouden maar met de waardestijging van de onroerende zaken als gevolg van de Wet WOZ is geen rekening gehouden. Bij samenstelling van de begroting was de mate van stijging nog niet bekend. De gemiddelde waardestijging voor woningen is 8% en voor niet-woningen 7,7%. De tarieven dienen derhalve te worden bijgesteld. Ambtelijk advies:
De gewijzigde verordening Onroerende-zaakbelasting 2007 te laten vaststellen in de raadsvergadering van 15 maart 2007.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Toekennen subsidie stichting Ab-art ten behoeve van de uitvoering van een strijkkwartetfestival.
Toelichting:
De stichting Ab-art is in september 2005 opgericht. De stichting stelt zich ten doel het organiseren van culturele evenementen in de gemeente Abcoude, met name op het gebied van beeldende en uitvoerende kunsten. Ab-art wil het strijkkwartetfestival samen met de KSAB nieuw leven inblazen, en met een tweejaarlijks festival bereiken dat Abcoude een vaste plaats krijgt op de Nederlandse muzikale agenda. Het festival vindt voornamelijk plaats in het Piet Mondriaangebouw. Ambtelijk advies:
De stichting Ab-art een projectsubsidie toe te kennen voor de uitvoering van Kwartet 2007 van maximaal 1.500,-- en dit ten laste te brengen van de begrotingspost 654.100 / 642.500. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 6 maart 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 februari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek tijdelijke verkeersmaatregel pony- en paardenconcours op 17 en 19 mei 2007. Toelichting:
Het bestuur van de landelijke rijvereniging en ponyclub De Slotruiters organiseert op 17 en 19 mei 2007 het pony- en paardenconcours. Zij vragen om een tijdelijke verkeersmaatregel; afsluiting van de Piet van Wijngaerdtlaan tussen de Burg. des Tombeweg en het kruispunt naar de Torenlaan te Abcoude op 17 mei 2007 en om afsluiting van de Piet van Wijngaerdtlaan tussen de Burg. des Tombeweg en de rotonde bij de Weert/Meerlanden op 19 mei 2007. Tevens vragen zij toestemming voor het mogen plaatsen van verkeerslichten op de Burg. des Tombeweg in verband met het oversteken van paarden en pony´s op 17 en 19 mei 2007. Om het concours in goede banen te leiden is het wenselijk een tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen op beide dagen. De politie heeft positief geadviseerd. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen. Mandaatbesluit d.d. 15-2-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag voor toestemming tot betreden en gebruiken van grond van de gemeente Abcoude. Toelichting:
Op 14 november 2006 heeft de firma Boskalis bv een ontheffing aangevraagd voor het mogen betreden en gebruiken van gemeentegrond ten zuiden van de burgemeesterswijk ten behoeve van het aanleggen van een stalen persleiding voor het transporteren van zand t.b.v. de verbreding van de A2. Het advies luidt deze ontheffing te verlenen tot en met uiterlijk 31 december 2008 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 29 januari 2007. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-2-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag ontheffing voor het aanleggen van een bouwweg met bijbehorende inritten. Toelichting:
Op 5 december 2006 heeft de Combinatie A2 HoMa een ontheffing aangevraagd voor het aanleggen van een bouwweg met inritten aansluitend op de Doude van Troostwijkstraat en de Winkeldijk voor de verbreding van de Rijksweg A2. Op grond van artikel 2.1.5.3 van de APV is een ontheffing nodig. Het advies is ontheffing te verlenen voor de periode van 1 februari 2007 tot en met 31 januari 2010 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 29 januari 2007. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-2-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Verzoek om vergunning van de stichting De Oppepper voor het organiseren van een introductiedag genaamd "In april voor elk wat wil(s)" op 21 april 2007 nabij kinderhuis De Merenhof.
Toelichting:
De stichting De Oppepper vraagt vergunning voor het organiseren van een introductiedag genaamd "in april voor elk wat wil(s)" op 21 april 2007 nabij kinderhuis De Merenhof, Ruwelspad 2 te Abcoude. De stichting De Oppepper is een organisatie, opgezet door en werkzaam met vrijwilligers. De stichting heeft als doel het organiseren en uitvoeren van een moment van aandacht en vreugde aan de jonge en oude(re) extreem eenzame, depressieve of licht dementerende medemens, door het organiseren van diverse opbeurende activiteiten. Tijdens de introductiedag worden er diverse activiteiten georganiseerd, o.a. tochten met koetsen met paarden ervoor, optredens van de fanfare van muziekvereniging De Harmonie en zangkoor De Blaerders uit Blaricum en diverse clowns, bezichtiging oldtimers, riksja en pony rijden, op de foto met opa en oma, podiumoptreden van Barry Emons Products Show uit Brabant en optioneel optreden van muziektheatergroep Pleegtheater uit Amsterdam. Er zijn afspraken gemaakt voor het parkeren van de bezoekers met de voetbal- en hockeyvereniging en met de heer Jan van Mourik, bedrijfsleider van Golfclub Olympus. Er worden verwijsborden aangebracht zodat de bezoekers die met de auto komen weten waar zij hun voertuigen kwijt kunnen. Tevens wordt er bij de promotie van deze dag een oproep gedaan om toch vooral met de fiets of de benenwagen te komen voor zover dat mogelijk is.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21-2-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Tijdelijke verkeersmaatregel (parkeerverbod) aan het Stationsplein te Abcoude van 16 tot en met 20 april 2007.
Toelichting:
Geadviseerd wordt een parkeerverbod voor het overig verkeer in te stellen in de 9 parkeervakken bij het station aan het Stationsplein 3 te Abcoude van 16 tot en met 20 april 2007. Tijdelijk wordt een perron aangelegd aan de Indijkweg i.v.m. de verlegging van het spoor betreffende de treinverbinding tussen Amsterdam en Utrecht. Met een pendelbusje worden de passagiers naar het tijdelijke perron vervoerd. De 9 parkeervakken zullen gebruikt worden door het pendelbusje om de passagiers in en uit te laten stappen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt een parkeerverbod voor het overig verkeer in te stellen in de 9 parkeervakken bij het station aan het Stationsplein 3 te Abcoude van 16 tot en met 20 april 2007. Mandaatbesluit d.d. 20-2-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---