Ingezonden persbericht


-----------PERSBERICHT-------------------------

Studenten gaan wél stemmen maar vinden provinciale verkiezingen niet interessant

Plasterk naar Groningen om zich te presenteren

Uit een enquete, gehouden door de Jonge Socialisten in de PvdA, blijkt dat slechts 20,9% van de studenten zegt niet te gaan stemmen. Maar liefst 47% van de studenten vindt de provinciale statenverkiezingen echter niet interessant. "We hopen dat we de verkiezingen nog wat meer kunnen laten leven in de komende week", zegt JS Groningen-voorzitter Michiel Emmelkamp.

21,5% van de geenqueteerde studenten liet weten niet te gaan stemmen, wat zou duiden op een opkomst van 78,5%, iets lager dan het landelijk gemiddelde bij de Tweede Kamerverkiezingen in november. Emmelkamp: "Als er daadwerkelijk zo'n hoge opkomst zou zijn onder studenten zou dat enorm verrassend en positief zijn. Maar dat 47% van de studenten aangeeft dat de verkiezingen niet interessant zijn baart me wel zorgen, want de vraag is dan natuurlijk of ze wel weten waarop ze stemmen."

Om de interesse nog wat te doen toenemen gaan de PvdA-jongeren de komende dagen nog de straat op om campagne te voeren onder studenten. Verder zal aanstaande maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur de kersverse Minister van Onderwijs Ronald Plasterk aanwezig zijn in de Martinikerk om een lezing te geven en vragen te beantwoorden van studenten. JS-voorzitter Emmelkamp: "De nieuw gekozen leden van de Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer. Daardoor gaan de verkiezingen natuurlijk ook over de vraag hoe slagvaardig het nieuwe kabinet kan zijn om Nederland Sterker en Socialer te maken. Onder andere om die reden zijn we blij dat minister Plasterk volgende week aanwezig zal zijn in Groningen, ook om vragen van studenten beantwoorden."

---- Einde persbericht---
Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u bellen naar Michiel Emmelkamp, voorzitter JS Groningen, via 0641863939.

Extra informatie over de enquete:
De enquete werd afgenomen onder 172 willekeurige geselecteerde studenten die de Universiteitsbibliotheek in Groningen in- of uitgingen. Vrijwel iedereen wilde meewerken aan de enquete. De steekproef bestond uit 52% mannen en 48% vrouwen.

--
Jonge Socialisten afdeling Groningen
Haddingestraat 10
9711 KD, Groningen

http://www.js.nl/groningen info@jsgroningen.nl