KLM

07/009

KLM EN MAS BREIDEN CODESHARE-SAMENWERKING
OP MALEISISCHE BESTEMMINGEN UIT

AMSTELVEEN, 27 februari 2007 - KLM en Malaysia Airlines (MAS) breiden hun codeshare-samenwerking uit. Vanaf 1 maart 2007 kunnen KLM-passagiers in aansluiting op de vluchten tussen Amsterdam en Kuala Lumpur met een KLM-ticket boeken op aansluitende binnenlandse MAS-vluchten naar en vanuit Penang, Langkawi en Kota Kinabalu.

De twee maatschappijen werken sinds 1998 samen door wederzijds te codesharen op vluchten tussen de twee hubs Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en Kuala Lumpur International Airport (KLIA). In aanvulling hierop kunnen KLM-passagiers gebruikmaken van codesharing op MAS-vluchten vanuit Kuala Lumpur naar Australië en Nieuw-Zeeland. Andersom hanteert MAS codesharing op verschillende Europese KLM-vluchten vanaf en naar Schiphol.

"We zijn verheugd dat we onze succesvolle samenwerking met Malaysian gestaag kunnen intensiveren en uitbreiden", aldus KLM's senior vice president Alliances, Hans de Roos. "Regelmatig vinden we nieuwe mogelijkheden om onze klanten en maatschappijen te laten profiteren van de KLM/MAS-samenwerking."

"Dit is een interessante ontwikkeling in onze codeshare-samenwerking met KLM", aldus senior vide president Commercial, Dato Rashid Khan, van Malaysia Airlines. "Het past ook binnen ons herstructureringsplan en in het streven om het toerisme te bevorderen, zoals verwoord in het Visit Malaysia Year 2007 Plan. We hopen hiermee de beladingsgraden op deze binnenlandse routes te kunnen verhogen."

De passagiers profiteren hierbij ook van samenwerking op het gebied van frequent flyer-programma's. Zo kunnen KLM-passagiers Flying Blue-mijlen verdienen en besteden op door MAS uitgevoerde codesharevluchten.

De klanten hebben ook profijt van het comfort en de moderne transferfaciliteiten op de beide hubs Amsterdam Schiphol van KLM en Kuala Lumpur International Airport van Malaysian.