Ingezonden persbericht


Quint Wellington Redwood benoemt Sicco-Jan van der Meulen tot Senior Consultant

Amsterdam, 27 februari 2007 - Quint Wellington Redwood, het onafhankelijke managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken, benoemt Sicco-Jan van der Meulen tot Senior Consultant. In deze functie heeft Van der Meulen tot taak klanten te begeleiden bij de sourcing-strategie, het outsourcing-proces, transitie van de dienstverlening naar de leveranciers, en de inrichting van de regieorganisatie die de aanbesteding na contractering bestuurt. Daarnaast is hij als interim-manager verantwoordelijk voor de reorganisatie van IT-afdelingen die wat betreft prestaties achterblijven.

Van der Meulen werkte eerder in verschillende managementfuncties bij EDS Europe. Als BPO Operations Director was hij medeverantwoordelijk voor het succesvol toetreden van Towers Perrin tot de joint venture EDS/ExcellarateHRO Europe. Daarvóór was hij bij EDS in Nederland en Duitsland verantwoordelijk voor de IT-outsourcing bij klanten als HP, ABN AMRO en Nuon. Voordat hij bij EDS in dienst kwam, werkte Van der Meulen als consultant bij Essent Nederland en bij Asian Business Consultants Jakarta in Indonesië. Hij begon zijn loopbaan in 1991 met de oprichting van zijn eigen consultancybureau.

"Van der Meulen is voor ons op verschillende fronten een enorme aanwinst. Zo beschikt hij over een omvangrijke wereldwijde ervaring op het vlak van IT-outsourcing. Daarbij heeft hij bewezen een uitstekende resultaatgerichte manager te zijn", zegt Hendrik Wester, Country Manager Nederland bij Quint Wellington Redwood. "Bovendien vraagt onze sterke wereldwijde groei om internationaal ervaren consultants. Dit alles maakt Van der Meulen de juiste persoon om de uitbesteding, de inrichting en het management van regieorganisaties bij Quint Wellington Redwood te versterken."

Hoge-resolutie digitaal beeldmateriaal van Sicco-Jan Van der Meulen is te vinden op: www.lvtpr.com/imagegallery.

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatieveranderingen. Wij leveren onze diensten in meer dan 30 landen vanuit zeventien internationaal verspreide kantoren. Quint concentreert zich op strategie, sourcing-vraagstukken en implementatie van processen.

De klanten van Quint zijn vooraanstaande profit- en non-profitorganisaties die sterk afhankelijk zijn van IT. Wij helpen onze relaties om geïntegreerd management over het business- en IT-domein tot stand te brengen en op die manier strategisch voordeel ten opzichte van hun concurrenten te behalen. We drukken dit uit met onze missie: Orchestrating Business Excellence.