Ingezonden persbericht


WERELDWIJD TOEGANG TOT PERSOONLIJKE DATA OP EXTERNE HARDE SCHIJF

Western Digital My Book World Edition met Ethernet-poort functioneert zonder host

Amsterdam, 27 februari 2007 - Het is nu mogelijk overal ter wereld toegang te hebben tot opgeslagen persoonlijke gegevens zonder een harde schijf mee te moeten nemen. Deze revolutie is mogelijk met de Western Digital Corp. (NYSE: WDC) My Book(TM) World Edition(TM). Doordat de harde schijf uitgerust is met een eigen Ethernet-poort, heeft hij geen host nodig. Het is een kwestie van thuis aanzetten en verbinden met internet, en gebruikers hebben vanaf elke pc online toegang tot opgeslagen foto's, tekstbestanden, films, muziek of homevideo's. Bovendien is informatie op My Book World Edition via een beveiligde verbinding eenvoudig en veilig te delen met familie, vrienden en collega's. De harddisk is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 500GB of 1TB.

De My Book World Edition is voorzien van WD Anywhere Access(TM)-software. Hiermee hebben gebruikers eenvoudig toegang tot opgeslagen digitale content, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Een van de opvallende extra's van dit nieuwe programma is Data OnHand(TM). Deze functie zorgt ervoor dat de My Book World Edition toegankelijk is via de 'save as'- en 'open'-opties in het Windows-uitrolmenu, en actief is in Windows Explorer®. Ook maakt de zelfstandig functionerende harddisk inloggen via uitgebreide webtoegangssystemen van hostcomputers overbodig. Op deze manier zorgt de My Book World Edition voor een snelle en eenvoudige toegang tot opgeslagen gegevens.

"De My Book World Edition levert baanbrekende prestaties. Nog niet eerder was het mogelijk informatie zo eenvoudig en veilig te delen via een externe harde schijf", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur Branded Products van Western Digital. "Door deze harddisk thuis aan te zetten, is persoonlijke informatie altijd bij de hand. Bovendien kunnen consumenten de harddisk niet verliezen, hij staat immers veilig thuis achter slot en grendel. Ook biedt de My Book World Edition ongelimiteerde mogelijkheden om gegevens te delen. Familie en vrienden hebben vanaf elke pc toegang tot gedeelde foto's, muziek en video's, en zakenreizigers kunnen waar ook ter wereld hun laptops back-uppen."

De nieuwe harde schijf is eveneens te gebruiken als variant op de populaire social networking-websites als Hyves of MySpace. Vrienden en familie kunnen foto's, documenten, muziek en films delen via de My Book World Edition, zonder de beveiligingsrisico's die online informatie delen normaal gesproken met zich meebrengt. Ook zakenreizigers kunnen de vruchten plukken van de zelfstandig opererende harde schijf. Deze biedt hen de mogelijkheid om belangrijke documenten en presentaties eenvoudig en snel te up- en downloaden en back-ups te maken van bestanden op hun laptop. Kleine bedrijven profiteren eveneens van de harddisk. Ze kunnen zakelijke documenten delen via internet of een bedrijfsnetwerk, zonder dat ze een logge en kostbare FTP-server nodig hebben.

De twee modellen van de My Book World Edition zijn te gebruiken in combinatie met vaste en draadloze netwerken. Daarbij zijn ze voorzien van een verlichte aan- en uitknop, gebruiksvriendelijke back-upsoftware, drie jaar garantie en een unieke verlichte capaciteitsaanduiding waarmee gebruikers in één oogopslag kunnen zien hoeveel vrije ruimte nog beschikbaar is. Andere extra's zijn de EMC Retrospect® Express-back-upsoftware, een Ethernet-poort, een USB 2.0-poort waarmee direct meer opslagcapaciteit is toe te voegen, intelligente beheerfuncties en led-lampjes die aangeven of er data-activteit plaatsvindt. De 1TB My Book World Edition II omvat twee interne harde schijven van 500GB en biedt zo een extra optie voor databeveiliging. In de RAID 1-stand kan de helft van de 1TB capaciteit gebruikt worden om opgeslagen gegevens te kopiëren. Hierdoor zijn belangrijke gegevens dankzij een extra back-up optimaal beveiligd tegen verlies. Ook het onderhoud van de 1TB externe schijf is eenvoudig. Door de instructies te volgen, kunnen gebruikers zelf de behuizing openen en één van de twee interne schijven vervangen. Uiteraard blijft de drie jaar garantie gewoon geldig.

Beschikbaarheid en prijs
My Book World Edition is te verkrijgen bij (online) verkooppunten van Western Digital voor een adviesprijs van 229 euro voor de 500GB-versie en 449 euro voor de 1TB-versie. Productspecificaties en foto's van WD My Book World Edition II zijn te vinden via: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=279.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.