Gemeente Heerde

Week 09, 27 februari 2007

Wie haalt het bevrijdingsvuur naar het Heerder gemeentehuis?

De gemeente Heerde is op zoek naar inwoners die op 5 mei willen helpen met de aanvoer van het bevrijdingsvuur.

Het vuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei vanuit Wageningen naar de verschillende kernen in Heerde gebracht. Maar nu worden nog mensen gezocht die de vlam het laatste stuk met de fiets, op skeelers, te paard of lopend vanuit Wapenveld, Veessen, Vorchten en Heerde naar het gemeentehuis willen brengen. Iedereen kan meedoen, zowel in (sport)verenigingsverband als individueel. Na het aansteken van de vuurschaal door de burgemeester wordt er gezamenlijk ontbeten.

Als u dit een leuk idee vindt en hieraan deel wilt nemen, kunt u zich aanmelden bij de gemeente, team Bestuursondersteuning, Jeanien van den Berg, tel. 0578 - 699499 of via e-mail aan Jeanien.berg@heerde.nl. De aanmelding moet voor 31 maart binnen zijn.

Telefonisch spreekuur Bureau Jeugdzorg

Vanaf 21 februari 2007 biedt Bureau Jeugdzorg Gelderland een telefonisch spreekuur aan voor alle inwoners van de gemeente Heerde. Dit telefonische spreekuur wordt gehouden op woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur vanuit het kantoor van BJZ aan de Korte Veenteweg 9A in (8161 PC) Epe, tel. 0578 - 677879. Vaste contactpersoon voor Heerde is Leonieke Janssen. Met haar kunt u iedere woensdagmiddag tussen 01.00 en 02.00 uur bellen voor vragen, consultatie en overleg over kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar uit de gemeente Heerde.

Voor aanmeldingen dient u contact op te nemen met het kantoor van BJZ in Apeldoorn, tel. 055 - 5786130 (iedere werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur).

Kerkstraat in Veessen tijdelijk afgesloten

Op 5 en 6 maart voert het Waterschap Veluwe werkzaamheden uit aan het rioolgemaal aan de Kerkstraat in Veessen. In verband hiermee is het gedeelte van de Kerkstraat tussen De Stege en de Hogeweg afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Omleidingsroutes worden door middel van borden aangegeven.

Activiteiten

zaterdag 3 maart

- verzamelbeurs in Senioren Inloop Centrum Wapenveld, Nachtegaalweg 48

Collectes

5 tot en met 10 maart

- Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton

(Avond-)schietoefeningen/Afsluiting Nieuwe Zuidweg

De Nieuwe Zuidweg in het buitengebied van Heerde wordt in verband met uitgebreide schietoefeningen afgesloten op donderdag 8 maart. U wordt verzocht tussen 08.00 en 17.00 uur een andere route te kiezen.

Woensdag 7 maart worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Tussen 22 februari en 6 maart kan oud papier worden ingeleverd bij de Ontmoetingskerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

Op 28 februari en 1 maart staat bij de Margrietschool aan de A. Lijphartlaan een container voor oud papier.

Het c.m.k. De Lofzang plaatst op 5 maart een container op het parkeerterrein achter hervormd jeugdcentrum Welgelegen aan de Stationsstraat 2 in Heerde.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vastgesteld bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 5 februari 2007 het bestemmingsplan Bovenkamp 2006 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch-planologische regeling ten behoeve van het plangebied De Bovenkamp dat gelegen is aan de zuidwestzijde van de kern Heerde. In het bestemmingsplan wordt de definitieve situatie van deze woonwijk conserverend vastgelegd. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van dit plan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op een aanpassing van de voorschriften aan de laatste gemeentelijke standaard, een andere bestemming voor een aantal appartementen en een aanduiding op de kaart voor de bouw van een woning.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 28 februari 2007 gedurende zes weken op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het vastgestelde plan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Dit geldt ook voor een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan een ieder gedurende genoemde termijn van zes weken bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX ARNHEM. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening, tel. 026 - 3599820.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening
Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het vervangen van een woongebouw (Grifthoek) op het perceel Kanaalstraat 37 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok en de goothoogte worden overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 28 februari 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn een zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het plaatsen van een vrijstaande woning met garage/berging op het perceel Revelingseweg, sectie C, 6735 (nabij Revelingseweg 9) te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwplan gedeeltelijk buiten het bouwblok is gelegen en de inhoud en de nok- en goothoogte van de woning de volgens het bestemmingsplan toegestane maten overschrijden.


- het plaatsen van een twee-onder-één-kapwoning met garage/berging op het perceel Revelingseweg, sectie C, 6735 ged. (nabij Revelingseweg 9) te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de volgens het bestemmingsplan toegestane nokhoogte van de woningen wordt overschreden en de carport van de rechter woning op een bestemming is gelegen waarop niet gebouwd mag worden.


- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Veerstraat 23 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de bouwstrook aan de achterzijde wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 28 februari 2007 gedurende twee weken (tot 14 maart 2007) op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 14 februari 2007 tot 21 februari 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk plaatsen van een carport op het perceel Machteldskamp 33 te Heerde
- het vergroten van de woning op het perceel Kerkstraat 20A te Veessen
- het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van een berging op het perceel Kwartelweg 8 te Wapenveld
- het plaatsen van een carport op het perceel Wildekampseweg 59 te Wapenveld

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Eperweg 46A te Heerde
- het plaatsen van een atelier en hobbyruimte op het perceel Parkweg 18 te Wapenveld
- het gedeeltelijk vergroten van een bijgebouw op het perceel Valkstraat 4 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW, op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 14 februari 2007 tot 21 februari 2007 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een paardenstal op het perceel Horsthoekerweg 3 te Heerde
- voor het slopen van een atelier op het perceel Parkweg 18 te Wapenveld
- voor het verwijderen van dakbedekking van de schuur op het perceel Plakkenweg 8 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW, op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woning op het perceel De Sikkel 4 te Heerde Verzonden: 13 februari 2007

reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk veranderen van de binneninrichting op het perceel Veerstraat 51 te Heerde
- het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Revelingseweg 22 te Wapenveld Verzonden: 14 februari 2007

- het vergroten van de woning op het perceel Bonenburgerlaan 76 te Heerde Verzonden: 16 februari 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 8 maart 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 7 maart 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 1 maart vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 27 februari 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie VRM/OW. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Parkschool voor de verkoop van stroopwafels in de periode van 12 tot en met 17 maart 2007 in Heerde
- Speeltuinvereniging Pinkeltje voor de verkoop van rookworsten in de periode van 24 tot en met 28 april 2007 in Wapenveld Verzonden: 20 februari 2007

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --