TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 23-02-2007

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 27 februari
Nederland 1 - 21.05 uur

OPGELICHT?! ONDERZOEKT
'BRUIDSJAPONNEN ZWENDEL'

Voor veel mensen is hun bruiloft de mooiste dag van hun leven, maar een bruidsmodezaak bezorgt een aantal Brabantse bruiden slapeloze nachten. De winkel verkoopt japonnen aan dolgelukkige aanstaande bruiden, maar laat ze na betaling met lege handen achter. Als de bruiden hun geld terugeisen, stuurt de eigenaresse ze weg met smoesjes en loze beloften het geld terug te betalen. Als blijkt dat ook de leverancier, nota bene de tante van de eigenaresse, nog tienduizenden euro's tegoed heeft van de bruidszaak gaat OPGELICHT?! verhaal halen bij de vrouw achter de 'bruidsjaponnen zwendel'.

OPGELICHT?! AAN DE VOORDEUR
"Heeft u wat over voor...", "Ik kom collecteren voor...", "Wilt u een bijdrage doen aan...", deze zinnetjes komen u vast bekend voor. Maar geeft u klakkeloos geld aan iedereen die met een collectebus langs de deur komt? OPGELICHT?! nam de proef op de som en haalde zo een leuk bedrag binnen...

TICKETVERVALSER ONTMASKERD
OPGELICHT?! doet een boekje open over de malafide praktijken van een reisbureau uit Amsterdam. Tientallen klanten van deze Antillen-specialist meldden zich de afgelopen weken bij de redactie van het TROS-programma met verhalen over niet geleverde of onbruikbare tickets. Onderzoek door het team van OPGELICHT?! in samenwerking met de KLM, wijst uit dat eigenaar van het reisbureau zeer eenvoudige maar doeltreffende trucs gebruikt om zowel de luchtvaartmaatschappij als de reizigers om de tuin te leiden. In een felle confrontatie wordt duidelijk wie de man achter deze oplichtingszaak is.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg