Gemeente Zoetermeer

Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Programma Speelmeer en VrijeTijdsCentra
Er is weer genoeg te beleven voor kids tussen 4 en 12 jaar. Op de VrijeTijdsCentra kun je elke dag iets nieuws knutselen en er zijn drie speciale activiteiten `eten als beesten'. Speelmeer neemt je mee naar de schaatsbaan. Verder wordt de gymzaal aan de Hodenpijlstraat en de accommodaties aan de Prismalaan omgetoverd tot een speelparadijs.

Creativiteitsprogramma VrijeTijdsCentra

Maandag: olifantenmasker & egelblik, dinsdag: lepelgans & lieveheersbeesthandpop, woensdag: lieveheersbeestje met bloem & beestenbroche van klei met speldje, donderdag (m.u.v. VTC Rokkeveen i.v.m. Speelmeer): beesten deurhanger & pizza bakken, vrijdag: olifant figuurzagen & schapen knutselen en zaterdag: beeldjes verven & sjoelen darten en tafelvoetbalspel.

Eten als beesten

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen 's avonds onbeperkt pannenkoeken eten en is er een spelletjesfeest. Het `Eten als beesten' vindt plaats van 18.00 - 20.30 uur. De kosten zijn EUR 2,50 en voorinschrijven is verplicht:

Woensdag 28 februari: VTC Rokkeveen (079-3615349)

Vrijdag 2 maart: VTC Zegwaartseweg (079- 3310024) of VTC Voorweg(079-3517067).

Op stap met Speelmeer

Op stap met Speelmeer neemt kinderen, die zich ingeschreven hebben voor de activiteit, op dinsdag 27 februari mee naar Silver Dome.

Speelmeer in Oosterheem

Speelmeer in Oosterheem brengt woensdag 28 februari een leuke sport- en spelinstuif, aangevuld met creatieve activiteiten en verschillende workshops. Verder staat een optocht "After carnaval party" op het programma. Kinderen die verkleed komen, krijgen een verrassing. Speelmeer in Oosterheem vindt plaats in de sportzaal aan de Hodenpijlstraat tussen 11.00 - 16.00 uur. Het kost 1 euro en is voor houders van de Zoetermeer Pas (op vertoon van de Pas) gratis.

Het grote verkleedfeest

Op donderdag 1 maart staat het sportcentrum De Veur aan de Prismalaan in het teken van Speelmeer. Er zijn weer heel veel sportieve en creatieve activiteiten, luchtkussens, voetbal, Fun Slide, ballenbad, zwemmen, etc. Verder is er sterrenslag, een speurtocht en een koude kleren wedstrijd? Ook is er een voorstelling `De T van Tarzan' door 't Optatertheater! Bovendien worden er kookworkshops gegeven, is er een maskerade doolhof en ook hutten bouwen is mogelijk. Verder is er de `Speelmeer MiXfactor', een flitsende dans/verkleedwedstrijd. Het feest begint om 10.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt EUR 2,60 voor de hele dag. Zoetermeerpashouders hebben op vertoon van hun pas gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.