Ingezonden persbericht

IBS en People Partners bundelen krachten in EMIS Plaza

Unieke samenwerking op gebied van e-HRM-oplossingen

Nieuwegein, 27 februari 2007 - Twee voormalige concurrenten op het gebied van HRM-oplossingen, IBS en People Partners, hebben de krachten van hun eigen producten gebundeld in EMIS Plaza. Met deze webbased HRM-oplossing kunnen managers én medewerkers volop gebruik maken van de gemakken van e-HRM. "Het komt niet vaak voor dat concurrenten op deze manier een samenwerkingsverband aangaan. Voor beide partijen is dit daarom een unieke samenwerking," zegt Karel van der Heiden, directeur HR Solutions bij IBS.

IBS levert de HRM- en Payroll-oplossing EMIS en is daarmee verantwoordelijk voor de solide en betrouwbare backoffice van EMIS Plaza. People Partners heeft haar vernieuwende product Emplaza, dat de HRM-processen in één frontoffice systeem onderbrengt, volledig met EMIS geïntegreerd. Beide organisaties blijven naast deze samenwerking actief op hun specifieke werkterrein. "Door deze samenwerking hoeven wij het wiel op het gebied van e-HRM-oplossingen niet opnieuw uit te vinden. Beide partijen maken optimaal gebruik van de eigen sterke krachten en we leveren hiermee een oplossing die niet alleen snel te implementeren is, maar ook uiterst concurrerend op de markt wordt gezet," vertelt Van der Heiden.

Voordelen
Het korte implementatietraject dat nodig is voor EMIS Plaza, is slechts een van de voordelen. EMIS Plaza brengt de HRM-processen binnen één systeem onder handbereik van veel organisaties. Het tonen, muteren en verantwoorden van informatie is voortaan in één omgeving mogelijk. Altijd up-to-date, zeer gebruikersvriendelijk en eenvoudig in te richten op de specifieke situatie bij de klant.

EMIS Plaza biedt bedrijven en organisaties een veilige en geïntegreerde HRM-omgeving, die de komende jaren eenvoudig mee kan groeien met de wensen en ontwikkelingen binnen de organisatie. "Binnen EMIS Plaza zijn zeer veel HRM-functies mogelijk, die in een digitale werkomgeving -de cockpit- samenkomen en op maat aan de wensen van de klant zijn aan te passen. De e in e-HRM staat bij ons voor eenvoudig. Iedereen kan met dit laagdrempelige systeem werken," aldus Van der Heiden.

Met het in gebruik nemen van EMIS Plaza komt er, in principe, ook een einde aan het verzenden van de papieren loonstrook. Werknemers kunnen hun loonstrook wanneer zij dat zelf willen digitaal bekijken en printen. Voor ondernemingen levert alleen dat al een enorme kostenbesparing op.

Middelgrote organisaties
People Partners heeft zich met Emplaza de afgelopen jaren bewezen bij met name grote organisaties en IBS HR Solutions is met ruim 800.000 verloningen per maand een van de grotere spelers in de markt van HRM- en Payroll-oplossingen. Door de functionaliteit van Emplaza met de solide backoffice van EMIS te integreren, kunnen nu ook middelgrote organisaties gebruik maken van deze vernieuwende e-HRM-oplossing. "Door deze samenwerking is onze oplossing niet alleen laagdrempelig in het gebruik maar ook qua investering waardoor e-HRM voor veel meer bedrijven en organisaties bereikbaar wordt," zegt Nico Berendts van People Partners.

Over IBS
IBS is de nummer 1 in bedrijfssoftware voor middelgrote bedrijven. IBS ontwikkelt en implementeert al 30 jaar bedrijfssoftware voor meer dan 5000 klanten in 40 landen. Bedrijfssoftware voor HRM & payroll, financieel management en supply chain & ERP. IBS Nederland is een 100% dochter van de beursgenoteerde Zweedse IBS Group, marktleider op het gebied van supply chain-software, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Kijk voor meer informatie op: www.ibs.nl.

Over People Partners
People Partners is een gespecialiseerde leverancier van "rijke portaloplossingen". Dit zijn portals die processen inhoudelijk en procesmatig ondersteunen. People Partners levert met Emplaza procesondersteuning op 80% van de HR processen. Hierbij staan eenvoud in bediening, effectieve ondersteuning van zelfbediening en maximale efficiency in het verwerkingsproces centraal. Als niche speler in de HR-markt bedient People Partners de grotere klanten in de (semi-)overheid en bedrijfsleven. Kijk voor meer informatie op www.people-partners.nl of www.emplaza.nl.