Provincie Utrecht

Utrecht: Ronde van het Groene Hart

Nieuw in Utrecht: Ronde van het Groene Hart

27-2-2007 -

Provincie Utrecht investeert in nieuwe toeristische attracties

Op 27 maart wordt voor het eerst in het Groene Hart een internationale wielerwedstrijd tussen professionals gehouden. In totaal 144 toprenners nemen het tegen elkaar op. De finish vindt plaats in Woerden. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden door SBS6 en zal circa 500.000 televisiekijkers trekken.

Deze wielerronde biedt een uitgelezen kans om de provincie Utrecht als toeristische trekpleister te promoten. Reden voor het dagelijks bestuur van de provincie om aan dit sportevenement 30.000 euro bij te dragen. Enkele tienduizenden bezoekers zullen, verspreid over het Groene Hart, deze wedstrijd volgen. De ronde gaat langs beeldbepalende Utrechtse gemeenten als Oudewater, maar er is ook aandacht voor het fraaie landschap van het westelijk veenweidegebied in de provincie. Tijdens de uitzending van SBS6 komt het toeristisch aanbod van dit deel van de provincie ruimschoots in beeld. Ook gemeenten in het Groene Hart en betrokken ministeries ondersteunen deze wielerwedstrijd.

Overige projecten
De Ronde van het Groene Hart is een van de projecten die met een financiële bijdrage uit het provinciale budget voor toeristische ontwikkeling worden ondersteund. Overige projecten zijn:


-Inrichting van een bezoekerscentrum in de Lopikerwaard, dat verzorgd wordt door verstandelijk gehandicapten (woonzorgboerderij De Haan);
-Culinair-toeristisch festival `Uitgekookt!' in juni, met deelname van Utrechtse toprestaurants als
Karel V.

-NK 10.000 meter (mei 2007) in Utrecht

-Winterprogramma met ijsbaan in Griftpark Utrecht (december 2007)
-Kunst, licht en multimediaroute Lumineus in Amersfoort (december 2007)

In totaal is hiermee een provinciale investering van ruim 177.000 euro gemoeid.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196