Provincie Utrecht

in Montfoort

Nieuw fietspad in Montfoort

27-2-2007 -

Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht stelt 150.000 euro beschikbaar voor de aanleg van een nieuw fietspad in Montfoort. Het fietspad wordt twee kilometer lang en zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de Cattenbroekerdijk en de Blinde Weg.

Het nieuwe fietspad wordt uitgevoerd in asfalt en krijgt een breedte van 2,5 meter breed. De route biedt een makkelijke doorsteek voor fietsers in de omgeving van de Linschoterwaard. De gemeente Montfoort zal het project begeleiden tot en met de oplevering van het nieuwe fietspad. De gemeente neemt ook het beheer en onderhoud voor zijn rekening. Het fietspad is eind 2008 klaar voor gebruik. De totale kosten bedragen 600.000 euro.

Op de Fiets!
De realisatie van deze nieuwe route wordt mogelijk gemaakt door het provinciale project Op de Fiets! Onder deze naam werkt de provincie Utrecht sinds 2003 aan een verbeterd netwerk van fietspaden. Dit jaar is de provincie betrokken bij de realisatie van 40 fietspadenprojecten met een afstand van in totaal 150 kilometer.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196