Time : 18:12:24
Date : 27 February 2007
Sender Name: Videohouse NV

UBF Media Group - Euro Media fusie besprekingen

PARIJS/HILVERSUM, 27 FEBRUARI 2007 - UBF Media Group en Euro Media Télévision hebben aangekondigd dat zij een intentieverklaring hebben ondertekend om de activiteiten van de beide groepen samen te voegen. Door deze combinatie zou een van de marktleiders in Europa op het gebied van in- en outdoor AV faciliteiten ontstaan, met een verwachte omzet van circa ¤ 300 miljoen voor 2007.

De aandeelhouders van UBF Media Group (Sofinim - onderdeel van Ackermans & van Haaren - en Allianz Capital Partners) en Euro Media Télévision (de oprichters - Jean-Pierre Barry, Chantal Barry, Luc Geoffroy - en Groupe Bolloré), alsmede de management teams van beide groepen, hebben hun steun voor dit project toegezegd.

Beide partijen zijn er van overtuigd dat de combinatie van mensen en productie faciliteiten van beide groepen de basis vormt voor de levering van een ongeëvenaarde service aan hun klanten. Bovendien zal de combinatie van de twee groepen als een platform fungeren voor verdere internationale uitbreiding, zowel binnen als buiten Europa.

De exclusieve besprekingen en de due diligence zullen op korte termijn afgerond worden. Tijdens deze periode zal er geen verdere informatie worden verspreid.

Over UBF Media Group

UBF Media Group is een groep bedrijven die creatieve en technische diensten levert aan een brede groep Europese producenten, omroepen en ondernemingen die op de beste technologie en expertise uit zijn. Opgericht in 1982, heeft het nu bedrijven in Nederland (United Broadcast Facilities en Cinevideogroup), België (Videohouse), Duitsland (NOB Studios), Verenigd Koninkrijk (CTV Outside Broadcasts) en Portugal (United Broadcast Facilities) en heeft circa 900 full-time medewerkers in dienst. In 2006 heeft UBF een omzet van circa ¤ 140 miljoen gerealiseerd.

De portfolio van bedrijven leveren een reeks van diensten, inclusief outside broadcast trucks, TV sets, electronische en satellite nieuwsvergaringspakketten, video en audio post productie, play-out diensten, decors en systeem integratie. In elk van de niche sectoren is hoog gekwalificeerd personeel werkzaam, wiens ongeëvenaarde kennis het afleveren van een succesvolle productie garandeert.

Meer informatie over UBF Media Group kunt u vinden op www.ubfmediagroup.com

Over Euro Media Télévision

De groep Euro Media Télévision, opgericht in 1983, is de marktleider op het gebied van AV faciliteiten in de Franse broadcast markt. De groep bestaat uit Euro Media (marktleider in Reality TV en spel- en amusementsprogramma's dankzij de vele TV studio's), SFP (met een ongeëvenaarde kennis in draadloze transmissie van sportevenementen, alsmede veel ervaring in fictie co-producties), VCF (met veel kennis in het leiden van TV transmissies van grote sport evenementen) en Tatou (gespecialiseerd in de verhuur van technische materialen). De groep Euro Media heeft ook een bedrijf in Zwitserland, Livetools Technology (gespecialiseerd in R&D in hoge frequentie transmissies). De groep heeft ongeveer 350 medewerkers in dienst en heeft in 2006 een omzet gerealiseerd van circa ¤130 miljoen.

De portfolio van de bedrijven behelst een uitgebreide reeks van diensten, inclusief outside broadcast trucks (SD en HD), film en tv sets (de grootste selectie in Frankrijk), ontwerp en techniek van media werkstromen in complexe systemen, video en audio post productie units, webcasting, decoratie workshops, meubilair en accessoire verhuur voor films en vastgoed faciliteiten. Euro Media Télévision heeft hierdoor de mogelijkheid om te werken in elke broadcast onderneming, van A tot Z, dankzij haar vele productie faciliteiten, technische expertise en haar hoog gekwalificeerde teams.

Meer informatie over Euro Media Télévision kunt u vinden op www.euromediatelevision.fr

René Delwel

+31.6.22.42.64.47

URL: http://www.videohouse.be
http://www.ubfmediagroup.nl
http://www.euromediatelevisionfr