Politie Gelderland-Zuid

Politie in Beuningen tevreden: steeds meer fietsers met licht aan

Beuningen, 27-02-2007 o Politieteam Beuningen heeft tijdens een intensieve controleperiode op fietsverlichting, vanaf half oktober tot nu toe, geconstateerd dat steeds meer fietsers met licht aan rijden. Zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Desondanks zijn in deze periode nog 75 bekeuringen uitgereikt, onder meer aan scholieren.

In het bijzonder was er aandacht voor jeugd op weg naar school. Hiertoe werden s morgens, vanaf 07:00 uur tot het licht werd, gerichte controles gehouden langs schoolroutes waaronder de Piekelaan, Koningstraat en de Van Heemstraweg in Beuningen. Ook in de avond- en nachtelijke uren vonden controles plaats, bijvoorbeeld in het centrum. Deze controles werden dagelijks meegenomen in de reguliere surveillancediensten.

Team Beuningen is tevreden met het gegeven dat fietsers meer en meer hun verlichting in orde blijken te hebben. Voor een fietser is goede zichtbaarheid immers van groot belang. Want als een automobilist een fietser te laat opmerkt kunnen de gevolgen ernstig zijn. Dáárom controleert de politie, in heel de regio Gelderland-Zuid, intensief. Dit in aansluiting op de landelijke publiekscampagne van Verkeer en Waterstaat 'Licht aan, daar kun je mee thuiskomen' die fietsers nog eens extra attendeert op het belang van een goede zichtbaarheid.

Hoewel deze campagneperiode nu eindigt, gaat de politie wèl door met controleren.
(08)