Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 27-02-2007

Nummer: 08

Op dinsdag 27 februari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Afwijzing verzoek heroverweging financiële bijdrage beveiliging Koperwiek Het college heeft besloten om het verzoek tot heroverweging van een financiële bijdrage voor de particuliere beveiliging van winkelcentrum de Koperwiek, af te wijzen. Eerder had het college al besloten niet de gevraagde financiële bijdrage te geven voor de particuliere beveiliging van het winkelcentrum. Daarop had de ondernemersvereniging een heroverweging gevraagd, maar ook dit verzoek is afgewezen.

Grondexploitatie Wegelingpark
Het college heeft in principe ingestemd met de grondexploitatie van het Wegelingpark. Deze locatie wordt in samenwerking met Holding Bouwmaatschappij Roosendaal bv ontwikkeld. Hiervoor heeft het college het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vastgesteld.

Vrijstellingsprocedure Wegelingpark
Het college heeft besloten voor de realisatie van 29 woningen in het Wegelingpark een procedure te starten op grond van artikel 19 lid 2 WRO. In het kader van de vrijstellingsprocedure wordt het voornemen om vrijstelling te verlenen gepubliceerd in de IJsselpost. Het ontwerpvrijstellingsbesluit met de daarbij behorende stukken wordt ter inzage gelegd.

Rectificatie
In het Bericht uit het college van 13 februari 2007 stond over het Plan van aanpak Albatros- en IJsselwerfterrein per abuis een oud bericht. Hieronder het juiste: Plan van aanpak Albatros- en IJsselwerfterrein

Het college heeft op 13 februari 2007 ingestemd met het plan van aanpak Albatros- en IJsselwerfterrein. Daarbij zal het college de raad bij behandeling van de voorjaarsnota voorstellen een voorbereidingskrediet vast te stellen van 375.000 euro. Dit plan van aanpak heeft betrekking op de periode tot aan de vaststelling van het stedenbouwkundig plan. De algemene doelstelling is het opstellen van een hoogwaardig, vernieuwend, wervend en financieel haalbaar stedenbouwkundig plan voor het Albatros- en IJsselwerfterrein, dat door alle partijen wordt gedragen. Het stedenbouwkundig plan dient als basis voor de functionele sanering van het terrein vóór 2009 en de herontwikkeling van het gebied. Het plan van aanpak geeft inzicht in de manier waarop dit gebeurt, wat hierbij de uitgangspunten zijn, welke activiteiten al zijn ondernomen en welke vervolgacties nodig zijn.

In 1999 heeft de gemeente het uitvoeringscontract Hollandsche IJssel getekend. In dit contract zijn ambities en doelstellingen tussen de verschillende overheden opgenomen om te komen tot sanering en herinrichting van de Hollandsche IJssel en de hier aangelegen zellingen.

Voor het Albatrosterrein is het ambitieniveau 'handhaven bedrijven' opgenomen, omdat de naastgelegen IJsselwerf op dat moment nog volop in bedrijf was. Nu de activiteiten op de werf zijn beëindigd, wil de gemeente het ambitieniveau wijzigen. Hiertoe zal een visie op het gebied worden opgesteld die deze ambitiewijziging moet onderbouwen. Zodra het ambitieniveau is bijgesteld, wordt er een stedenbouwkundig plan opgesteld, waarna het terrein gesaneerd kan worden.
---