Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Hoogeveen, 27-02-2007

Politie zoekt man die meisjes lastig viel

HOOGEVEEN - De politie is op zoek naar de man die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Hoogeveen vier meisjes heeft lastig gevallen. De man was op een fiets. Hij volgde de meisjes, was handtastelijke en maakte seksuele opmerkingen. De meisjes zijn tussen de 15 en 17 jr. en komen uit Hoogeveen en Hollandscheveld. Ze hebben aangifte gedaan.

De meisjes fietsten in de bewuste nacht afzonderlijk van elkaar en op verschillende tijdstippen vanuit het centrum van Hoogeveen naar huis. Twee meisjes waren in gezelschap van een vriendin. Op een bepaald moment kwam de man achter of naast hen fietsen. Hij maakte allerlei seksuele opmerkingen en raakte de meisjes ook een paar keer aan. Dit alles gebeurde tussen middernacht en 04.00 uur, op- of in de omgeving van Het Haagje, de Nic. Beetsstraat, Zwembadweg, Hoofdstraat, Griendtsveenweg en Zuidwoldigerweg.

Volgens de meisjes gaat het om een man die voldoet aan het volgende signalement; blanke man van naar schatting 25 tot 45 jaar. Hij was gekleed in een donkere jas tot op de heupen en hij droeg een aantal keren een opvallende muts. Hij reed op een donkere fiets.

De politie houdt er rekening mee dat deze man meer meisjes of vrouwen heeft lastig gevallen. Mocht dit zo zijn dan vraagt de politie deze vrouwen aangifte te doen of dit te melden. Ook wil de politie graag in contact komen mensen die deze man ergens hebben gezien of mogelijk weten wie dit is. Men kan bellen met 0900-8844 (07-116149 / 07-116113)

Fietser gewond
ASSEN - Bij een aanrijding op de kruising van de A.H.G. Fokkerstraat met de Wenkebachstraat in Assen raakte dinsdagmorgen een 76 jr. fietser uit die plaats gewond. De man reed vanaf het fietspad langs de Fokkerstraat plotseling de kruising op, vlak voor een auto bestuurd door een 75 jr. Assenaar. Deze kon niet meer op tijd stoppen en een aanrijding volgde. De fietser is met een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

Roestvrij staal gestolen
MEPPEL - Dinsdagmorgen is vanaf een bedrijfsterrein aan de Zomerdijk een partij roestvrij staal t.w.v. ¤ 4000,- gestolen. Het terrein was niet afgesloten.

Diefstal uit kleedkamer
NORG - De politie hield dinsdagmiddag in het zwembad aan de Eenerstraat in Norg een 15 jr. jongen uit Assen aan op verdenking van diefstal. Een 13 jr. bezoeker van het zwembad uit Jelsum zag de verdachte lopen met zijn broek. Toen hij de jongen daarop aansprak kreeg hij wel de broek terug maar niet de MP3-speler en een klein bedrag aan geld. De MP3-speler had verdachte in zijn zak. Het geld was onvindbaar. Op het politiebureau bekende de jongen de diefstal. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles
ASSEN/MEPPEL - Bij verkeerscontroles in- en rond Assen en Meppel bekeurde de politie dinsdagmorgen acht automobilisten. Op de weg Peelo in Assen vier voor het overschrijden van de max. snelheid van 50 km/uur. Hier werd gecontroleerd met de lasergun. Hoogst gemeten snelheid 82 km/uur. Rond Meppel en Diever werden drie bestuurder bekeurd omdat ze geen gordel droegen en een voor het niet handsfree bellen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.