Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 februari 2007

Aanhouding wegens te hard rijden

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag een 38-jarige bestuurder uit Roosendaal aangehouden. De man reed in zijn voertuig 93 kilometer per uur over de burgemeester Schneiderlaan. Daar geld een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De man weigerde in eerste instantie zijn rijbewijs te tonen en het bleek dat hij deze niet bij zich had. Naast de bekeuring voor te hard rijden, kreeg de man voor dat feit ook een bekeuring.

Aangehouden man blijkt detentieklant

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag in de Televisiestraat een 38-jarige Amsterdammer aangehouden. De man reed in een personenauto en onttrok zich aan een controle van de politie. Hij parkeerde zijn wagen en rende een brandgang in, waar een agent hem achterhaalde. De verdachte verklaarde geen identiteitsbewijs en rijbewijs bij zich te hebben. Op het bureau bleek dat hij verschillende rijbewijzen op zijn naam had en dat hij tevens onverzekerd in zijn auto reed. De man bleek een elektronisch detentie systeem om zijn been te hebben en op verlof te zijn van een in Roermond. Hij is na zijn verhoor op vrije voeten gesteld en moet zich dinsdag melden bij de aan de penitentiaire inrichting. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens vaag adres

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag op de Borchwerf een 19-jarige bromfietsbestuurder uit Oud-Gastel aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten hadden gezien dat de men geen geldig kenteken op zijn bromfiets vervoerde en dat de bromfiets niet verzekerd was. Als legitimatie toonde de man een Arabisch rijbewijs waarop zijn adres niet duidelijk leesbaar was voor de agenten. Tijdens het uitschrijven van de bekeuringen tegen de man wisselde de verdachte drie keer van adres. Dit werd de agenten te gortig en de man werd aangehouden voor de wet identificatieplicht.

Twee vrouwen aangehouden wegens huiselijk geweld

DINTELOORD: De politie heeft maandagavond in een woning in Dinteloord twee vrouwen (19, 37) aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Ze zouden in hun woning twee familieleden, een 48 jarige man en een 17-jarig meisje, hebben bedreigd met een stuk hout en een mes. Oorzaak van de bedreiging was vermoedelijk een geschil om geld. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Illegale kwekerij aangetroffen

STEENBERGEN: De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Blauwstraat. De politie kwam in actie na een aantal anonieme tips over de woning. Op de zolder van de woning werden twee ruimtes aangetroffen waar in totaal 250 oogstrijpe hennepplanten werden aangetroffen. Essent constateerde dat elektriciteit illegaal werd afgetapt. De kwekerij is ontruimd. Er werd niemand aangetroffen in de woning.

Auteur: Manfredi Mauro