Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 27 februari 2007

Man aangehouden in gestolen voertuig

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 10:00 uur in de Valkenstraat een 19-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden die in een gestolen bestelbus had gereden. De zoon van de rechtmatige eigenaar van de bestelbus zag het voertuig op het parkeerterrein van de Chasseveld. Het voertuig was in de nacht van maandag op dinsdag gestolen in Prinsenbeek. Hij herkende ook de later aangehouden bestuurder van de bestelbus en belde meteen naar de politie. De bestuurder en de bijrijder waren ondertussen uitgestapt en renden weg. Met meerdere voertuigen werd de omgeving uitgekamd. Agenten in burger troffen de verdachte aan in de Valkenstraat, zittend achter een container om uit het zicht van de politie te blijven. De bijrijder werd niet aangetroffen. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en onderzoekt onder andere of de verdachte de bestelbus heeft gestolen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 10:45 uur een 23-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal in een zaak in de Haagdijk. De man wilde een tas vol boodschappen via de ingang van de winkel naar buiten brengen. Dit werd gezien door medewerkers van de zaak, die de politie inschakelden. De verdachte kreeg meteen een dagvaarding uitgereikt.

Veelpleger aangehouden

BREDA: De politie heeft maandag een 26-jarige Tilburgse veelpleger aangehouden op het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg. De man wordt ervan verdacht maandagmorgen te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Ginnekenweg in Breda. Daarbij werd een flatscreen monitor gestolen. Een oplettende getuige noteerde het kenteken van een auto die wegreed. Deze wagen werd enkele uren later in Tilburg gezien met daarin de verdachte. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

BREDA: Een 42-jarige Bredase automobilist is dinsdagochtend rond 00:15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen over de Dr. Struijkenstraat de man met hoge snelheid rijden. Uiteindelijk werd het voertuig staande gehouden op het Planciusplein. Agenten lieten de bestuurder blazen en uit de ademanalyse bleek een waarde van 765 ug/l, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en hij kon zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij met een proces-verbaal wegens rijden onder invloed heengezonden

Aanhouding wegens huiselijk geweld

ZUNDERT: De politie heeft dinsdagochtend rond 01:45 uur in een woning in Zundert een 29-jarige inwoner aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou de voordeur hebben vernield van de woning van zijn ex-vriendin en de woning zijn binnengetreden. Er was op dat moment niemand in het huis aanwezig. Omwonenden waren wakker geworden van het lawaai dat de man veroorzaakte en zij schakelden de politie in. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij worden verhoord.

Vier aanhoudingen voor opiumwet

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 04:00 uur op de Lage Kant vier mannen aangehouden op verdenking van de opiumwet. Het betreft drie mannen (29, 22, 21) uit Breda en een 18-jarige man uit Etten-Leur. De vier werden aangehouden in een personenauto van een van de mannen. In de auto troffen agenten spullen aan die wezen op het transporteren, oogsten en kweken van hennep. De mannen zijn overgebracht naar het bureau zodat de politie kan uitzoeken wat de bedoeling is van alle spullen en waar ze precies voor zijn gebruikt.

Auteur: Manfredi Mauro