Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

GEMEENTE CONTROLEERT OP BRANDVEILIGHEID

Voordat de kerstdagen en de carnaval beginnen, houden de brandweer en het cluster Preventie van de gemeente grootscheepse controleacties. Ze controleren of (horeca)bedrijven,winkels en instellingen in Geldrop-Mierlo voldoen aan de eisen zoals deze gesteld zijn in het kader van brandveiligheid. In de week voor kerst zijn in totaal 94 horecagelegenheden, hotels, buurthuizen en winkels gecontroleerd. In de week voor carnaval bezocht de brandweer nog eens 51 horecagelegenheden, hotels en buurthuizen. Van de in totaal 145 bezochte panden was 90 procent volledig in orde.

CONTROLE
De controle was onder andere gericht op het voorkomen van snelle rook- en branduitbreiding door versieringen en de mogelijkheid voor bezoekers om via vluchtroutes naar buiten te komen. Aan de hand van een checklist keek de brandweer bijvoorbeeld naar de vluchtrouteaanduidingen, de vluchtroute zelf, de aanwezigheid en brandveiligheid van versieringen en de brandblusmiddelen. In totaal waren er 14 overtredingen.

OPNIEUW CONTROLE
Binnenkort controleert de brandweer de panden die niet voldoen aan de brandveiligheidseisen opnieuw. Ondernemers die herhaaldelijk de veiligheidsregels overtreden, kunnen vaker controles verwachten. Over het algemeen hebben de ondernemers in onze gemeente hun zaakjes echter goed voor elkaar!