Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

STICHTING GEMEENSCHAPSHUIS ZESGEHUCHTEN

Op 1 februari heeft de Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten het beheer van het gebouw aan het Tournooiveld 10 op zich genomen. Op 14 februari werd op locatie het huurcontract tussen de gemeente en de stichting ondertekend. Wethouder Van den Tillaar bedankte het bestuur van de stichting voor hun bereidwilligheid en positieve instelling bij de onderhandelingen met de gemeente, over de voorwaarden voor de overname van het beheer van het gebouw. De heer Seijkens, voorzitter van de Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten, prees met name de prettige sfeer waaronder de samenwerking tussen de gemeente en het bestuur van de stichting had plaatsgevonden en bedankte alle aanwezigen voor hun vele werk en inzet.

TWEE MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIES Het gebouw aan het Tournooiveld10 is een goed voorbeeld van een multifunctionele accommodatie (MFA). Er zijn namelijk drie vaste huurders in gevestigd: De stichting "De Sprong", "Gered Gereedschap" (onderdeel van de stichting Burkina Faso) en de stichting "Senior Computer Hulp Geldrop". Daarnaast maken andere verenigingen en groepen burgers gebruik van de flexruimtes in het gebouw. De bezettingsgraad van het gebouw wordt hierdoor zo optimaal mogelijk benut. De gemeente streeft ernaar om zoveel mogelijk leegstand van gemeentelijke accommodaties te voorkomen en zet in op multifunctioneel gebruik van ruimten.

De Stichting Gemeenschapshuis Zesgehuchten heeft nu twee multifunctionele gebouwen in haar beheer (Papenvoort 1 en Tournooiveld 10). Dit geeft het stichtingsbestuur de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de behoefte aan ruimten voor activiteiten van verenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Het kwam immers regelmatig voor dat er geen ruimte beschikbaar was in het "eigen" gemeenschapshuis aan de Papenvoort 1. Dit probleem doet zich nu niet meer voor.

EEN RUIMTE HUREN?
Belangstellenden voor het huren van een ruimte in de accommodaties Papenvoort 1 of Tournooiveld 10 kunnen contact opnemen met mevrouw Desiree Tunnessen. Haar telefoonnummer is (040) 286 20 43.

De ondertekening van het huurcontract.