Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

BURGEMEESTER VAN DER PUTTSCHOOL VERDIENT BVL-LABEL

Woensdag 14 februari was het feest op de Burgemeester van der Puttschool. Op die dag kreeg de school namelijk het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) uitgereikt. De uitreiking door de BVL-adviseur van de provincie, Theo Beks, vond plaats in aanwezigheid van wethouder Maasakkers. Hiermee hebben alle basisscholen in de kern Geldrop het label in hun bezit, een feit waar de gemeente trots op is.

BRABANTS VERKEERSVEILIGHEIDS LABEL De statistieken tonen aan dat het aantal jeugdige verkeersslachtoffers nog steeds te hoog is. Eind 1996 is daarom het BVL-project van start gegaan op initiatief van de provincie. Het is een paraplu-project waarin scholen samenwerken met de gemeente, politie en particuliere verkeersveiligheidsinstellingen, zoals 3VO. De doelstelling is om de verkeersveiligheid voor jeugd in Brabant te vergroten. Educatie, verkeersouders, praktisch onderwijs en samenwerking spelen hierbij een belangrijke rol. Gebleken is dat het project daadwerkelijk bijdraagt aan een beter verkeersinzicht van de schoolgaande jeugd. Dit is dan ook de reden dat het project een Europese prijs heeft gewonen: de Child Safety Award.

GELDROP-MIERLO
In Geldrop-Mierlo doen alle zestien basisscholen mee aan het project. Van deze scholen hebben intussen vijftien het label behaald. Een prima resultaat ! Door deelname aan het project tonen scholen hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van scholieren en besteden zij gestructureerd aandacht aan verkeersveiligheid. De gemeente verleent graag haar medewerking aan het project en is er trots op dat ook de Burgemeester Van der Puttschool het label heeft verdiend. Het ziet er naar uit dat binnenkort alle scholen binnen de gemeente het label hebben behaald. Een bekroning van het vele werk dat vooral door vrijwilligers is verzet.

FEEST
Op de school was het een waar feest. De gymzaal was versierd met eigen gemaakte verkeersborden en de kinderen hadden de hele ochtend een programma waarbij verkeer centraal stond. Bij de uitreiking zongen de kinderen een leuk verkeerslied. Een aantal leerlingen had bovendien een kunstwerk gemaakt waarin het verkeer is gesymboliseerd. Het mooie werkstuk werd onthuld en krijgt een plaatsje in de school evenals het label dat door de heer Beks werd overhandigd aan de verkeersouder van de school, Harrie Tinge.

Een werkstuk van de kinderen van de Van der Puttschool.