Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

BURGEMEESTER DONDERS BLIJ MET GIFT VAN COMPAEN

Vorige week ontving burgemeester Donders EUR 30.000,- van directeur P. Smidt van woningbouwvereniging Compaen. Dit gebeurde naar aanleiding van de opening van het nieuwe kantoor van woningbouwvereniging Compaen aan de Houtsestraat 69 in Helmond. Het geld is bedoeld voor het vergoten van de leefbaarheid en woongenoegens in onze gemeente.

OPENINGSHANDELING
De openingshandeling werd verricht door de heer Jacobs, burgemeester van Helmond en mevrouw Donders, burgemeester van Geldrop-Mierlo. De openingshandeling was wel een heel bijzondere. Directeur P. Smidt verwoordde dit als volgt: "We doen het op z'n Compaens; zonder dure fratsen". Ter gelegenheid van de opening werden de beide burgemeesters uitgenodigd om bij wijze van hoge uitzondering "een greep te doen in de kas van Compaen" voor bijzondere projecten in de Helmondse en Geldrop-Mierlose gemeenschap, bij voorkeur in wijken waarin Compaen actief is.
Directeur P. Smidt:"Regelmatig zijn er van die bijzondere projecten voor mensen die het echt nodig hebben, waarvoor geen reguliere middelen bestaan. Hiervoor stellen wij als extra steuntje in de rug een bedrag beschikbaar".

COMPAEN
Compaen, ontstaan door de fusie tussen de Houtse woningbouwvereniging en woningbouwvereniging Eigen Woning in Mierlo, opereert in de gemeenten Helmond en Geldrop-Mierlo en heeft ongeveer 3500 woningen in haar bezit. In de nabije toekomst worden nog allerlei projecten gerealiseerd, waarmee Compaen binnen vier tot vijf jaar uitgroeit tot een corporatie met ongeveer 4000 woningen.

Burgemeester Donders speecht met naast haar twee grote euromunten.