Gemeente Tilburg

Datum
27 februari 2007

The Sting koopt grote kavel Katsbogten

Flinke uitbreiding modebedrijf gaat gepaard met banengroei

Het Tilburgse modebedrijf The Sting koopt de resterende twee gemeentelijke hectares van bedrijventerrein Katsbogten, te gebruiken voor een flinke bedrijfsuitbreiding. Het gaat om de gemeentelijke kavel en nog een particulier stuk grond van bijna 1 hectare. Op de in totaal bijna 30.000 vierkante meter wil The Sting een nieuw en groter distributiecentrum bouwen van ca. 28.000m2, in 2 lagen. Wethouder Hans Janssen (economie, grondzaken): "Een prachtige investering van een ambitieus Tilburgs bedrijf. De ideale kandidaat om de verkoop van bedrijfsgrond op Katsbogten af te ronden. Vanaf die plek zal ze ongetwijfeld verder groeien als een belangrijk Tilburgs bedrijf in binnen- en buitenland."

Werkgelegenheid

Het nieuwe distributiecentrum dient als logistieke basis voor verdere expansie en schaalvergroting van de Nederlandse filialen The Sting en Lady Sting. Ook wordt de locatie gebruik voor de aanvang van de internationale expansie (vooralsnog eerst Belgie en Duitsland) van The Sting formule. Het bedrijf wil in januari 2008 beginnen met de bouw, om het distributiecentrum eind 2008, begin 2009 in gebruik te kunnen nemen. Het aantal medewerkers binnen de afdeling logistiek (bedrijfskantoor, distributiecentrum en chauffeurs) zal van de huidige 59 (fte) arbeidsplaatsen groeien naar ongeveer 100 (fte).

Naast het te bouwen distributiecentrum op Katsbogten is The Sting ook van plan om in de loop van maart 2008 een zogenaamde ŽflagshipstoreÂŽ te openen op het Pieter Vreedeplein. The Sting opent daar een filiaal van ca. 2.500m2. "Filialen van deze omvang zijn in heel Nederland moeilijk te vinden en realiseren. Wij waren dan ook zeer verheugd met de grootschalige ontwikkeling van het Pieter Vreedeplein door ontwikkelaar Bouwfonds MAB en de gemeente Tilburg", aldus S. den Os, hoofd vastgoed van The Sting.

Geschiedenis

Het is de 4e keer in de bijna 25-jarige geschiedenis van The Sting dat het bedrijf investeert in een nieuwe locatie in Tilburg. Het eerste magazijn was gevestigd in een oud schoolgebouw in de Van Diepenstraat. Later verhuisde ze naar een grotere locatie aan de Kapitein Rondairestraat. In 2000 nam ze haar nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum aan de Ellen Pankhurststraat, de huidige zichtlocatie aan de A58 in gebruik. Den Os: "De nieuwe locatie van het distributiecentrum is gekozen vanwege de mogelijkheid om dichtbij het hoofdkantoor aan de Ellen Pankhurststraat het distributiecentrum te kunnen uitbreiden. Niet alleen heeft het hoofdkantoor altijd haar zetel gehad in Tilburg, ook de eerste The Sting is geopend in Tilburg aan de Heuvelstraat 62 en zit nog steeds op deze lokatie."

Meer informatie voor de pers

Brugt Groenevelt, woordvoering gemeente Tilburg: 013 - 542 8333

---- --