Politiepersberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 27-02-2007

Politie rolt hennepkwekerij en drogerij op

Heusden - Dinsdagochtend heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold in de Industrieweg. In een loods en een bijgebouw bij de woning zijn door de politie in totaal ruim 9800 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De 53-jarige bewoner is aangehouden en voor nader onderzoek naar zijn betrokkenheid inverzekeringgesteld.

Oss - Maandagavond zijn in een woning in de Wagenaarstraat in totaal vijf personen aangehouden. In een schuur bij de woning troffen de agenten een hennepdrogerij en enkele hennepresten aan. Hierop zijn drie mannen in de leeftijden van 40, 39 en 19 jaar en twee vrouwen van 37 en 35 jaar (allen Ossenaren) die in de woning aanwezig waren, aangehouden. In een vuilcontainer bij de woning lag een tas met daarin meerdere kilo's hennep. De 19-jarige man is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld; de andere verdachten mochten na verhoor op het politiebureau weer naar huis. De hennepdrogerij en bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Politie houdt man aan met inbrekerswerktuig en harddrugs

Oss - In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding van een oplettende burger dat aantal personen zich verdacht ophielden rond een woning. De inmiddels gearriveerde politie trof in de directe omgeving op de Kantsingel een persoon die bij politie en justitie bekend staat als veelpleger. De 30-jarige man uit Heesch had enkele inbrekerswerktuigen bij zich en een hoeveelheid harddrugs. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie treedt op bij huiselijk geweld

Cuijk - Maandagmiddag is in zijn woning een 24-jarige man uit Cuijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 19-jarige vriendin uit Cuijk te hebben geslagen en bedreigd. Hij is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Langenboom - Dinsdagochtend is op het politiebureau in Cuijk een 43-jarige man uit Siebengewald aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze maandagnacht zijn broer te hebben bedreigd in diens bedrijf in Langenboom. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Politie pakt pyromaan

Den Bosch - De politie heeft maandagmiddag een 50-jarige vrouw in haar woning in Den Bosch aangehouden. Zij wordt verdacht van meerdere brandstichtingen in de Johan van de Veldestraat. Deze straat werd in het laatste kwartaal van 2006 geteisterd door vijf brandstichtingen die bij de bewoners voor grote onveiligheidsgevoelens zorgden. De politie stelde direct een onderzoek in. Vier maal werd in een woning brandend papier door de brievenbus gegooid en één maal op een geparkeerde auto. Alle incidenten vonden plaats in de nachtelijke uren. Gelukkig raakte niemand gewond en bleef het bij materiële schade. Het politieonderzoek resulteerde maandagmiddag in de aanhouding van de verdachte. De vrouw is inverzekeringgesteld.

Valse identiteit, politie houdt man aan

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag heeft de vreemdelingenpolitie tijdens een controle in een bedrijf aan De Steenbok een 39-jarige man uit Togo aangehouden. De man bleek over een vals identiteitsbewijs te beschikken en is ter controle en vaststelling van zijn identiteit en verblijfsrechtelijke positie op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Politie pakt autovernieler op

Vught - Dinsdagochtend kreeg de politie de melding van een getuige dat een man in de Laagstraat met een stok op verschillende geparkeerd staande auto's aan het slaan was. Ter plaatse troffen de agenten een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Hij verkeerde kennelijk in verwarde toestand en is overgebracht naar het politiebureau

Politie neemt drugs in beslag

Schijndel - Surveillerende agenten controleerden dinsdagochtend in de Vossenbergsesteeg een auto die in de berm geparkeerd stond met daarin twee slapende personen. De inzittenden, een vrouw en een man, konden zich niet legitimeren en waren zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 38-jarige vrouw had enkele grammen (vermoedelijk) heroïne bij zich en is daarop aangehouden. De drugs is inbeslaggenomen. Beiden zijn voor nader onderzoek naar hun identiteit overgebracht naar het politiebureau.