Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 27 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 27-02-2007

Met onder meer: schelden op agenten bestraft, tractor tegen boom en op pad met ladder

Schelden op agenten bestraft

Purmerend, maandag 26 februari 2007, 10:07 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar. De agent liep op het Gildeplein en in het voorbijlopen keek de jongeman de agent aan en schold hem vervolgens uit. De verdachte werd ondanks enig verzet van zijn kant aangehouden. Het ouderlijk gezag werd in kennis gesteld en de Purmerender kreeg in overleg met justitie een transactie aangeboden.

Op de Poelstraat werd maandagmiddag voor een supermarkt een 17-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden wegens belediging van een politieman. De agent had vrij maar zag dat een medewerker van de supermarkt problemen had met een groepje jeugd. De jongelieden zouden vervelend en verdacht bezig zijn geweest in de winkel en daarom naar buiten gezet. De veelpleger nam hierbij een agressieve houding aan en schold de politieman, die zich zodanig had bekendgemaakt, uit. Die hield hem daarop aan en liet hem overbrengen naar het bureau. De verdachte werd in de loop van de middag na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wegens belediging wordt opgemaakt.

Man onder container

Purmerend, maandag 26 februari 2007, 16:30 uur.

Een 69-jarige Purmerender is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op het Molenplantsoen onder een postcontainer terecht kwam. De man was bezig op het laadplateau van een vrachtauto. Hij viel door onbekende oorzaak van het plateau en kreeg de container op zich. De arbeidsinspectie wordt door het postkantoor gewaarschuwd.

Op pad met ladder

Purmerend, dinsdag 27 februari 2007, 03:50 uur.

De politie heeft een 35-jarige man uit Veenendaal, een 34-jarige Zaandammer en een 27-Purmerendse aangehouden als verdachten van diefstal en overtreding van de Opiumwet. De mannen trokken de aandacht van surveillerende agenten omdat zij midden in de nacht met een ladder op een aanhangwagen reden. Bij controle bleek dat er een verkeersbord in de aanhanger lag. Hierop werden de mannen aangehouden. De Purmerendse kwam er bij en zij probeerde een rugtas uit de auto mee te nemen. In de rugtas zat een hoeveelheid vermoedelijk verdovende middelen op. Ook werden containers met vermoedelijk een verdovende vloeistof in het voertuig aangetroffen. De vrouw werd ook aangehouden en het drietal werd ingesloten en in verzekering gesteld. De auto en verdachte stoffen zijn in beslag genomen.

Tractor tegen boom

Noordbeemster, dinsdag 27 februari 2007, 06:46 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding met een tractor waarbij de bestuurder en passagier gewond zijn geraakt. De tractor met aanhanger werd bestuurd door een 28-jarige man uit Edam en kwam uit de richting van de Purmerenderweg over de Oosthuizerweg in de richting van de Nekkerweg. Als passagier was een 11-jarige jongen uit Oosthuizen mee. Door onbekende oorzaak raakte de tractor in de linkerberm en raakte een boom. De tractor belandde te water en de aanhanger blokkeerde de weg. De bestuurder werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongen mocht in eerste instantie naar huis maar ging later naar het ziekenhuis omdat hij zich niet lekker voelde. Hij kon later met een arm in het gips alsnog naar huis. De brandweer heeft nog in het water gezocht omdat er sprake was van een fietser die bij het ongeval zou zijn betrokken maar er werd niemand aangetroffen. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf uit het water getakeld. Door de wegbeheerder wordt een grote hoeveelheid dieselolie van de weg en uit de sloot verwijderd. De boom is vermoedelijk niet meer te redden.

Hennep

Zaandam, dinsdag 27 februari 2007, 12:26 uur.

De politie heeft een 26-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van het hebben van een hennepkwekerij. De man had in zijn woning aan de Linnaeusstraat twee kamers ingericht om Cannabis plantjes op te kweken. De stroom werd buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten. De apparatuur en enkele tientallen jonge plantjes werden ter vernietiging in beslag genomen.