Ingezonden persbericht


Stageplaza

De Ruyterkade 106 II

1011 AB Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 27 februari 2007

Chattend op zoek naar een stage

Meer dan de helft van de studenten heeft een tot zes maanden nodig om een stageplek te vinden en alles wat daarbij komt kijken te regelen. Langzame communicatie en trage reacties van bedrijven maken het online zoekproces langer. Om dit soort problemen zo snel en efficiënt mogelijk aan te pakken, introduceert Stageplaza.nl de chatfunctie. Deze chatfunctie biedt de student de mogelijkheid om direct antwoord te krijgen op al haar vragen tijdens het zoeken naar een stage.

In een onderzoek van Stageplaza.nl, de grootste online stagebemiddelaar, komt naar voren dat ruim 33% van de ondervraagden één tot twee maanden op zoek is naar een stageplek. En zelfs bijna 23% er zelfs nog langer over doet*. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat het online zoeken naar een stage zeer populair is onder studenten. Ruim 35% van de ondervraagden vindt zijn stage via het internet*. Daarnaast chatten en msn'en studenten steeds meer. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat er ruim 3 uur per week hier aan wordt besteed**. Met de chatfunctie op de website van Stageplaza.nl wordt er op deze trend ingespeeld.

"De chat is handig voor kleine, simpele vragen," aldus Gijs Bodenstaff, algemeen directeur Stageplaza.nl. Voor studenten die al op de website zijn, is het een kleine stap om via de chatfunctie snel een antwoord te krijgen op een vraag. Tijdens een chatsessie kunnen studenten vragen stellen over het vinden van een stage en het aanmaken van een profiel.

Ook is er een chatfunctie voor de bedrijven die een vacature op stageplaza.nl hebben staan. Stageplaza biedt op deze manier hulp aan bedrijven bij het onder andere inschrijven en plaatsen van een stagevacature.

//////////EINDE PERSBERICHT//////////


* Studentenonderzoek 2006 Stageplaza

** Bron: SCP (TBO 1975-2005)

Voor nadere informatie over het persbericht kunt u terecht bij:

Michelle van Gelder, webredactie

De Ruyterkade 106 II

1011 AB Amsterdam

Tel : 020 422 33 22

Fax : 020 422 20 22

E-mail : michelle@stageplaza.nl

www.stageplaza.nl