Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 februari 2007

Aangehouden arrestant geniet slechts kort van vrijheid

TILBURG Agenten hielden vanmorgen samen met de vreemdelingenpolitie in hun woning in de wijken Groeseind en Heikant twee mannen van 18 en 21 jaar aan voor diefstal van een bromfiets. Bij het hoofdbureau aan de Ringbaan West nam de 21 jarige man plotseling de benen. Na een korte klopjacht troffen de agenten de man aan op de Cobbenhagenlaan. Het tweetal is ingesloten.

De agenten brachten beide verdachten vanmorgen rond 07.30 uur over naar het cellencomplex van het hoofdbureau aan de Ringbaan West. Toen de politie het tweetal naar binnen begeleidde vluchtte één van de verdachten, de 21 jarige man weg. Via het parkeerterrein liep hij richting de Ringbaan West, stak de weg over en rende vervolgens de tegenover gelegen woonwijk in. Toen de man de Ringbaan West overstak lette hij niet op het aanwezige verkeer waardoor meerdere automobilisten vol in de rem moesten om een aanrijding te ontwijken. Een politie-eenheid die op dat moment uitkeek naar de man kwam door de ontstane verkeerschaos in aanrijding met een personenauto. Tussen beiden ontstond schade. In de woonwijk opende de politie een klopjacht wat resulteerde in het aantreffen van de verdachte.

Politie vraagt aandacht voor vermissing van 17 jarige jongen

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek naar de vermissing van een 17 jarige Tilburgse jongen, genaamd Anferley. De jongen verliet zaterdagmiddag 24 februari jl. in depressieve toestand de auto van zijn pleegmoeder aan de Groenstraat te Tilburg. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De politie heeft buiten het opnemen van een aangifte ook een onderzoek ingesteld bij vrienden, familie en school van de jongen. Echter zonder resultaat.

Bij zijn vertrek was de jongen, die een lengte heeft van ongeveer 1.70 meter en een getinte huidskleur, gekleed in groen legerkleurige trui met een wit teken op de mouwen. Op de voorkant van de trui staat een wit gekleurde afbeelding van een rastaman. Verder droeg hij een blauw gekleurde spijkerbroek met gitaar en bloemen en een blauw gekleurde jas van het merk Nike. Op zijn hoofd had hij een witte pet met een afbeelding van een steenbok met de tekst: Capricorn.

De politie verzoekt een ieder die deze jongen na zijn vertrek op 24 februari gezien heeft, contact op te nemen met de po9litie via het algemene nummer 0900.8844

Noot redactie: Vermissingbericht bestemd voor de regionale media. Als bijlage bijgevoegd een recente digitale foto van de vermiste jongen.

Politie treft wietkwekerij aan na brand in bedrijfspand

TILBURG De politie trof gistermiddag, kort na 17.00 uur in de kelder van een voormalig bedrijfspand aan de Veldhovenring meerdere hennepkwekerijen aan. Agenten kregen de melding van een brand in het bedrijfspand. Na bluswerkzaamheden troffen de brandweerlieden meerdere kwekerijen aan. Onderzoek in de kelder wees uit dat de ruimte opgedeeld was in vier grote ruimtes. Al deze ruimtes waren voorzien van wietkwekerijen. Een van deze ruimtes was volledig uitgebrand. Onderzoek van Essent wees uit dat de stroom illegaal afgetapte werd. De politie stet een onderzoek in naar de exploitanten.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gistermiddag tegen 17.00 uur bij een doe het zelf zaak aan de Ceramstraat een 63 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had in de winkel diverse goederen, die een waarde vertegenwoordigden van 13 Euro weggenomen. Een medewerker zag dit gebeuren en sprak de verdachte aan. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau aan de Ringbaan Zuid. Tijdens het onderzoek kreeg de verdachte hartklachten waarna hij door de ambulancedienst overgebracht werd naar een ziekenhuis.

Rond hetzelfde tijdstip hielden agenten in een warenhuis in de Heuvelstraat een 25 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg aan voor winkeldiefstal. De vrouw viel op toen ze in de winkel een halsketting onder haar kleding verstopte. Korte tijd later pakte ze een verzorgingsproduct uit een schap en liep daarmee naar de kassa. Bij de kassa gaf de Tilburgse aan dat ze het product wilde ruilen en toonde een oude kassabon. Buiten de winkel spraken medewerkers van de beveiliging de vrouw aan en droegen haar over aan de politie.

Een bekende veelpleger liep vanmorgen rond 09.15 uur tegen de lamp toen hij bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein een aantal potten verzorgingscrème wegnam. Buiten de winkel spraken medewerkers de man aan en droegen hem over aan de politie. Volgens het veelplegersprotocol werd de man op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt twee woninginbraken in dezelfde straat

GOIRLE De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee woninginbraken die vannacht plaats gevonden hebben in de Willem Bilderdijkdreef te Goirle. Bij een van de woningen werd onder andere een auto, een zwarte Daewoo Matiz gekentekend 19-PF-TH buit gemaakt.

De eerste inbraak vond plaats tussen 01.00 uur en 06.15 uur. De bewoners werden gewekt door een in werking zijnde autoalarm. Beneden in de woning troffen ze een open voordeur aan. Buiten bleek het alarm afkomstig te zijn van hun auto. Onderzoek in de woning wees uit dat de daders via vermoedelijk de flippermethode de voordeur geopend hebben. Daarna heeft men de benedenverdieping doorzocht. De buit bestond onder andere uit een laptop. Met de aangetroffen autosleutel hebben de daders vervolgens het portier van de auto geopend waarna de autoradio / cd-speler werd weggenomen.

De tweede inbraak gebeurde tussen 00.00 uur en 07.00 uur. De daders verschaften zich de toegang tot de woning door het slot van de voordeur te forceren. Uit de woning werden onder andere de autosleutels van de Daewoo Matiz weggenomen.

Politie houdt snelheidscontrole in 30 kilometerzone

TILBURG De politie heeft gistermiddag tussen 16.15 uur en 17.00 uur in het 30 kilometerzone gebied van het Textielplein een snelheidscontrole ingesteld. Het verkeer komend vanaf de richting Ringbaan Noord rijdend richting de Hasseltstraat werd gecontroleerd. In totaal werden er 5 snelheidsbekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controle werden ook nog 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Tilburger gewond bij verkeersongeval

TILBURG Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Ringbaan West raakte gisteravond rond 20.30 uur een 41 jarige Tilburger gewond. De man werd met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. De man reed als bestuurder van een auto over de Baroniebaan in de richting van de Ringbaan West. Omdat hij zijn auto niet onder controle had botste hij tegen een aanwezige lichtmast.

Politie team Wilhelminapark verlengt inzet merkkoffers

TILBURG - De politie van het team Wilhelminapark gaat door met het ter beschikking stellen van merkkoffers. Voor bewoners in het teamgebied is het nog steeds mogelijk om door hun waardevolle spullen te merken zich extra te beschermen tegen het inbrekersgilde. De actie is een initiatief van de wijkagenten en past in een reeks van maatregelen die de politie onder meer neemt in het kader van het tegenhouden van woninginbraken. Dit preventieproject werd eind december 2006 gestart.

Door het merken van persoonlijke goederen zoals computers, televisie en videoapparatuur, antiek, fietsen, etc met de postcode en huisnummer wordt het voor een crimineel minder interessant om tijdens een inbraak deze spullen mee te nemen. Door dit "merken" is het gestolen materiaal minder goed te slijten aan helers en bovendien beter herkenbaar in het opsporingscircuit. De burgers uit de wijk kunnen op het bureau Wilhelminapark, op vertoon van een legitimatiebewijs, een merkkoffer lenen voor een periode van maximaal drie dagen.

In deze koffer zitten alle materialen die nodig zijn om persoonlijke bezittingen te merken. Ook zitten er stickers in die men aan de voor- en achterzijde kan aanbrengen waardoor het voor potentiële daders duidelijk is dat de goederen in de woning gemerkt zijn.

Het gebruik van de koffer is voorlopig nog gratis. De politie heeft inmiddels vijf van dergelijke koffers ter beschikking. Met name de frequente diefstallen van de populaire LCD televisies hoopt de politie op deze wijze te verminderen.

De inbraakmethoden in deze wijk zijn divers. Het gaat onder meer om insluipingen, het forceren van sloten en het inslaan van ruiten. Opvallend is wel dat er veel inbraken zijn waarbij de dieven een ruitje inslaan aan de voorzijde van de woning en dan middels handreiking een TV stelen. Kennelijk gaan de dieven onder meer af op de zaken die zij van buiten af in de woonkamers waarnemen

Auteur: Desiree Brabers / Willem van Hooijdonk