Gemeente Ede

Nummer 29 / Ede, 27 februari 2007

Signaleringssysteem voor probleemjongeren

Het Edese college van burgemeester en wethouders geeft groen licht voor de aanschaf van een digitaal signalering- en registratiesysteem voor de ondersteuning van het jeugdbeleid. Het systeem brengt informatie over probleemjongeren bij elkaar.

De gebundelde registratie voorkomt dat jongeren met meerdere instellingen contact hebben zonder dat deze dat van elkaar weten. Het nieuwe systeem signaleert dat een jongere op meerdere plekken bekend is en wie de contactpersonen zijn.

Informatie uitwisselen
De gemeente Ede wil met het signalering- en registratiesysteem zo vroeg mogelijk in beeld krijgen met wie jongeren contact hebben om hen nog beter te helpen. Nu komen organisaties één keer per maand bijeen om gegevens uit te wisselen over risicojongeren. Met het systeem is organiseren van afstemming voor een juiste en directe aanpak vroegtijdig mogelijk. De samenwerking tussen instellingen kan op deze manier ook veel effectiever en efficiënter georganiseerd worden.

Meerdere functies
In overleg met de partners van de gemeente, zoals hulpverleningsinstellingen, onderwijs, kinderbescherming en politie, wordt bekeken of het systeem op termijn wordt uitgebreid met meerdere functies.
Het systeem dat Ede gaat invoeren is geschikt om in later stadium aan te sluiten bij landelijke ontwikkelingen, zoals de Landelijke Verwijsindex en het Elektronisch Kinddossier.

---